Diyanet İşleri Başkanı kafile başkanlarıyla bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı kafile başkanlarıyla bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Arafat'a İntikal ve Arafat'tan Dönüş Planlama ve Koordinasyon Toplantısı'nda kafile başkanlarıyla bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Arafat öncesi Mekke'de kafile başkanlarıyla bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mekke'de bulunan Hac İdare Merkezi'nde Arafat'a İntikal ve Arafat'tan Dönüş Planlama ve Koordinasyon Toplantısı'nda kafile başkanlarıyla bir araya geldi.

Toplantı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Toplantıda yaptığı konuşmada hac organizasyonunun irşat için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Hacı adaylarımızın buraya gelişleri ve dönüşleri arasında mutlaka bir fark olsun. Çünkü hac döneminde algıların zirvede olduğu anları yaşıyoruz." dedi.

Hz. Muhammed'in bu topraklarda insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gayret ettiğini belirten Başkan Erbaş, "Onun varisleri olarak bizler de bu fırsatı iyi değerlendireceğiz ve en güzel bir şekilde hacılarımızın mebrur bir hac yapmalarını sağlayacaksınız. Buna destek olacaksınız, buna yardımcı olacaksınız." ifadelerini kullandı.

İlk gelen vahyin bu topraklarda geldiğine işaret eden Erbaş, "İlk inen ayetlerde okumaktan, kalemden, öğrenmekten, öğrenmekten bahsediliyor. İlk gelen vahiydeki bu ruhu eğer hacılarımıza verebilirsek onlar çocuklarına, eşine, dostuna, komşularına bu ruhu aşılayabilirler." şeklinde konuştu.

Haccın mümin için yeniden bir doğuş olduğunun altını çizen Başkan Erbaş, "Peygamber Efendimiz, makbul bir hac ile insanın bütün günahlardan arınarak annesinden yeni doğduğu gibi tertemiz olacağını müjdelemiştir." diye konuştu.

"Hac ibadeti, rehberlik ettiğimiz kardeşlerimizin kalbinde kalıcı güzellikler bırakmalı"

Hac süresince hacı adaylarının kazandığı güzelliklerin bundan sonraki hayatlarında devam etmesinin önemine dikkat çeken Erbaş, "Bu manada hac ibadetinin, rehberlik ettiğimiz kardeşlerimizin kalbinde kalıcı güzellikler bırakması, kalplerini ve niyetlerini varoluş gayesi ile müstakim kılması için çalışmak, bizim için en önemli bir sorumluluktur." dedi.

Hacda görev yapanların yaşadıklarından "Hac Hatıratı" isimli bir kitabın hazırlanmasının hem hacca gelecekler hem de hacda görevli olacaklar için önemli bir rehber olacağını dile getiren Erbaş, "Bu yıl görevli olan arkadaşlarımız hacda yaşadıklarını kaleme alsınlar, onlar bir yerde toplansın ve bu şekilde '2018 Hac Hatıratı' kitabını çıkarmış olalım." ifadelerini kullandı.

"Sırtında hacısını taşıyan görevlilerimizi gördük"

"Sırtında hacısını taşıyan görevlilerimizi gördük. Allah onlardan razı olsun" diyen Erbaş, "Bu mübarek beldelerde hiçbir şekilde hizmet etmekten kaçınmayalım. Bunun mükâfatını da hem dünyada hem de ukbada alacağımızı aklımızdan çıkarmayalım." şeklinde konuştu.

"Beraber çalıştığımız bütün ekip arkadaşlarımıza karşı samimi niyet ve gayretle; motive ve rehberlik edici bir tutum takınarak koordinasyon ve iletişim içinde olmak hem zorluklarımızı kolaylaştıracak hem de manevi açıdan bereketli bir ibadet ortamı oluşturacaktır" ifadelerini kullanan Erbaş, şöyle devam etti:

"Özellikle, hac yolcularının ibadetlerini eksiksiz yapmaları ve organizasyonunun başarılı olması açısından büyük sorumluluk taşıyan kafile başkanının, organizasyonu idare eden bir lider, İslam'ı anlatan bir tebliğci, Allah'ın misafirlerine hizmet eden bir gönül eri olduğunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız. Eğer böyle hareket edersek Allah bize yardım edecektir.  

Hac organizasyonumuzun en önemli vazifesini icra eden sizlerin hizmetlerinin kolay ve bereketli geçmesini diliyor, emek ve gayretlerinizin salih amel olarak en güzel şekilde karşılık bulmasını, bütün hacılarımızla beraber sıhhat ve afiyet içinde evlerinize dönmelerinizi Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum."

Arafat'la ilgili bilgilendirme

Toplantıda, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü ve Hac İdare Merkezi Başkanı Enver Günenç, hac organizasyonunda görev alan kafile başkanları ve din görevlilerine, Arafat'a intikallerin ve Arafat'tan inişlerin sorunsuz bir şekilde sağlanması konusunda hatırlatmalarda bulundu.

Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Remzi Bircan ise Arafat'a intikal ve dönüşlerin nasıl olacağını, Müzdelife'de hacıların hangi noktalarda vakfe yapacaklarını ve şeytan taşlamaya giderken hangi güzergâhların kullanılacağını harita üzerinden anlattı.

Fetva ve İrşad Görevlisi Dr. Mehmet Canpolat da Arafat ve ondan sonraki süreçlerde yapılacak ibadetlerle ilgili bilgiler aktardı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler