Diyanet "Kendi Dilinden FETÖ" çalışmasını yayımlayacak

Diyanet "Kendi Dilinden FETÖ" çalışmasını yayımlayacak

FETÖ'nün 40 yıllık söylemini inceleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, yarın "Kendi Dilinden FETÖ-Örgütlü Bir Din İstismarı" başlıklı çalışmasını yayımlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yaklaşık bir yıldır hazırlığı süren, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 40 yıllık dini söyleminin incelemeye alındığı çalışma, "Kendi Dilinden FETÖ-Örgütlü Bir Din İstismarı" başlığı altında yarın kamuoyuyla paylaşılacak.

Yarın saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığının konferans salonunda kamuoyuyla paylaşılacak çalışmada, Gülen'in 660 saatlik bütün konuşmaları, Türkçe basılmış olan 80 kitabı, çıkardığı dergiler, dergilere yazdığı bütün başyazıları incelenerek, nasıl bir söylem kullandığı ve bu söylemin İslami açıdan ne tür sorunlar taşıdığı bütün yönleriyle anlatılacak.

DİB tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "FETÖ elebaşının nasıl çarpık bir din anlayışı ürettiği, İslam'ın asli kaynaklarında ve sahih uygulamasında yeri olmayan bir gizli sapkın dini söylem geliştirdiğinin gözler önüne serildiği, bazı vaazlarında açıkça Allah'ı gördüğünü, Hz. Peygamber ile görüştüğünü söyleyen FETÖ elebaşının ifşa edildiği ve terör örgütü elebaşının kendi ifadelerine yer verildiği çalışmada, 'Allah ile Aldatma', 'Peygamber ile Aldatma', 'Karma Teoloji' ve 'Cemaat Adı Altında Örgütlenme' başlıkları öne çıkıyor. Tespitler, dünyadaki bütün dini kuruluşlara gönderilecek… Bütün ilim adamlarıyla paylaşılacak tespitler, dünyadaki bütün dini kuruluşlara da gönderilecek." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.