Diyanet: Sigara içen personele hac organizasyonunda görev verilmeyecek

Diyanet: Sigara içen personele hac organizasyonunda görev verilmeyecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 il müdürlüğüne gönderdiği talimatla sigara içen personele hac organizasyonunda görev verilmeyeceğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 ilin müftülük, Dini Yüksek İhtisas Merkezi ve Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderdiği talimatla sigara içen personele hac organizasyonunda görev verilmeyeceğini belirtti.

Diyanet'in gönderdiği talimatta, "Başkanlığımız hac organizasyonu ile kutsal topraklara giden vatandaşlarımızın hac ibadetlerini sahih, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yerine getirebilmelerinde personelimize büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Bu nedenle organizasyonumuzun her kademesinde görev yapacak personelimizin ehliyetli ve liyakatli olması Başkanlık olarak önem ve öncelik verdiğimiz hususların başında yer almaktadır." denildi.

Bu önem ve önceliğe rağmen gerek kafilelerde gerekse ekiplerde görev alan bazı Diyanet personelinin otel önlerinde ve açık alanlarda sigara içtiklerinin müşahede edildiği belirtilen talimatta, "Hiç şüphe yok ki, bu durum kutsal toprakların manevi atmosferine yakışmadığı gibi rehberlik yaptığımız hac yolcularımızın da örneklik ve rehberlik noktasında beklentilerine uygun düşmemektedir." ifadelerine yer verildi.

Uygun düşmediği için de bu konuda Diyanet organizasyonuyla hacca veya umreye giden vatandaşlardan Başkanlığa sayısız şikâyet dilekçesi geldiği ve hâlâ gelmekte olduğu aktarılan talimatta, "Bu itibarla bu yıl yapılacak hac görevli seçim mülakatlarında sigara içmeyen personel, sigara içen personele tercih edilecek; daha sonraki yıllarda da sigara içen personele hac organizasyonunda görev verilmeyecektir. Konu üzerinde hassasiyetle durulmasını ve söz konusu hususun tüm personele imza karşılığında duyurulmasını önemle rica ederim." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler