Diyanete karşı girişilen itibar suikastı kabul edilemez

Diyanete karşı girişilen itibar suikastı kabul edilemez

Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, yayımladığı yazılı bir açıklama ile, Diyanet İşleri Başkanlığının Terimler sözlüğünde verilen bazı bilgilerin çarpıtarak verilmesini itibar suikastı olarak değerlendirerek, bunun kabul edilemez olduğunu

Bazı basın yayın organlarında çıkan ve kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi hususunda Diyanet İşleri Başkanlığının Terimler sözlüğünde bulunan bazı açıklamalarının çarpıtılarak verilmesine tepki gösteren Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, bu girişimin itibar suikastı olduğunu söyledi.

“Bu ifadeler çocuk yaşta evlenebilmenin şartı değildir”

Çocuk yaşta evliliklerin her zaman karşısında duran Diyanet İşleri Başkanlığını yıpratmak ve itibarsızlaştırmak için bazı odakların büyük bir gayret içerisine girdiğini belirten Görgülü, “Başkanlığın Terimler sözcüğünde açıkladığı husus, kişinin biyolojik gelişiminin iklim şartları açısından da göz önünde bulundurarak, dini sorumlulukların çocuklarda hangi yaşlarda başlayabileceğini tespit etmek için İslam bilginlerinin görüşlerine yer  verilmesidir. Bu ifadeler çocuk yaşta evlenebilmenin şartı değildir. Kısaca kız çocukları 9 yaşında evlendirilebilir iddiası yapılmamaktadır.” ifadelerini kullandı.  

“Dine nasıl zarar verebilirim sorularıyla kafaları bulandıranlar yine hezimete uğrayacaktır”

Dinden ve diyanetten rahatsız olanların her zaman olduğu gibi bugün de İslam dinini ve diyaneti küçümsemek için pervasızca saldırdıklarını belirten Görgülü, “Yapılan tanımlamayı, itibarsızlaştırıcı bir algı suikastına çevirmek akla ziyan bir davranıştır. Fakat Diyanet İşleri Başkanlığı için her zaman pusuda bekleyen, dine ve diyanete nasıl zarar verebilirim sorularıyla kafaları bulandıranlar yine hezimete uğrayacaktır. Çünkü toplumun genel kabulü haline gelmiş olan hususları, dogmalara çevirme anlayışı bu sefer de tutmayacaktır.” dedi.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler