"Diyanet’in bu yılki hedefi 135 ülkeye kurban eti ulaştırmak"

"Diyanet’in bu yılki hedefi 135 ülkeye kurban eti ulaştırmak"

​Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya yaklaşan Kurban Bayramı ve Hac ibadetiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Sarıkaya, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki hedefinin 135 ülkeye kurban eti ulaştırmak olduğunu belirtti.

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya yaklaşan Kurban Bayramı ve hac ibadetiyle ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. Hac ibadetinin adeta İslam ümmetinin adeta bir yıllık kongresi olduğunu ifade eden Sarıkaya, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki hedefinin 135 ülkeye kurban eti ulaştırmak olduğunu kaydetti.

Sarıkaya, “Hac ibadetinin önemi saymakla bitmez. İbrahim'den (as) Hz. Muhammed’e (sav) kadar süregelen bu ibadet Müslümanların adeta yıllık kongreleridir. Dolayısıyla orada ibadetin yanında diğer Müslümanlarla tanımada olmaktadır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 135 ülkeye kurban eti ulaştırma hedefi olduğunu aktaran Sarıkaya, “Bu yılki hedefimiz 135 ülkeye kurban eti ulaştırmak. Afrika, Asya, Kuzey Amerika, Rusya ve Uzak Doğu bütün buralara ekipler dağıldı. Sadece yurt dışında kurban kesme işini Diyanet İşleri Başkanlığı yapmıyor elbette diğer sivil toplum kuruluşları ve kurumlarda yapıyor. Ben bu hizmeti yürüten herkese teşekkür ediyorum. Bazıları kara propaganda yapıyor ‘Yakınında fakir var. Niye yurt dışına gidiyorsun? ’ Yakınımızda tanıdıklarımız varsa sorun yok onlara da vereceğiz. Yurt dışı için Diyanet İşleri Başkanlığı 600 TL’ye bütün bankalar üzerinden bağış yapılabilir. Ülkemizde Suriyeliler var fakirler var kendi fakirlerimiz var. O fakirlerimizin sofralarında sizin de kestiğiniz kurbandan bir parça bulunsun.” ifadelerini kullandı.

İLKHA 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler