Diyarbakır AFAD ekinine ağır ve öncü kurtarma sertifikası verildi

Diyarbakır AFAD ekinine ağır ve öncü kurtarma sertifikası verildi

​INSARAG tarafından Diyarbakır AFAD ekibine ağır ve öncü kurtarma sertifikası verildi.

Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu (INSARAG) tarafından Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), ekibine ağır ve öncü kurtarma sertifikası verildi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, beraberindekilerle birlikte AFAD Diyarbakır İl Müdürlüğünü ziyaret ederek burada yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Güzeloğlu, “AFAD başkanlığımıza bağlı arama-kurtarma birliğimiz, sağlık bakanlığımıza bağlı UMKE’lerimiz dahil olmak üzere organizasyon, bütün kamu kurumalarımızda en üst düzeyde sağlanmış durumda. Bu perspektifte devam eden çalışmalarımızda Diyarbakır afet acil durum il müdürlüğü arama kurtarma birliğimiz bir büyük başarıyla geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. INSARAG, birleşmiş milletlere bağlı arama ve kurtarma faaliyetlerinde öncü ve üst kuruluşun uluslararası alanda yetkili öncü kurtarma birimi olarak görev almaya sertifikalandırılan ve hak kazanan bir birliğimiz ve kurumumuz oldu. Bu gerçekten çok üst düzeyde hem sınavları hem değerlendirmeleri içeren yoğun bir perspektif içerisinde çok ince detaylarla gerçekleşen bir değerlendirme süreciydi.” dedi.

Diyarbakır Afet Acil Durum Müdürlüğünün böylelikle uluslararası alamda öncü kurtarma birliği olarak sertifikalandırıldığını belirten Güzeloğlu, “Diyarbakır Afet Acil Durum Müdürlüğü ve kurtarma birliği böylelikle uluslararası alanda ağır kurtarma ve öncü kurtarma birliği olarak sertifikalanmış oldu. Bu başarıyı böylelikle hem paylaşmak hem de başarıyı gerçekleştiren başta kurum müdürümüz olmak üzere çalışanları kutlamak istiyorum. Aslında Diyarbakır Afet Acil Durum Müdürlüğüne bağlı arama ve kurtarma birliğimiz yakın zamanda, bu yıl içerisinde olmak üzere çevre ülkelerden meydana gelen deprem, heyelan, sel benzeri konularda da başkanlığımızın görevlendirmesiyle ülkemizin yardım ve destek gücü olarak da görev alıyordu. Ama bu haliyle artık bağımsız doğrudan yetkili, sertifikalandırılmış kurum olarak burada görev almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu son olarak,  “Ülkemizde olduğu gibi Diyarbakır’ımızda da depremsellik açısından, 17 ilçemizin 11’i birinci dereceden deprem merkezli, ikinci dereceden deprem bölgesi.  Geçmişimizde yaşanmış ve maalesef insanlarımızın hayatına mal olmuş o depremlerden, çıkarmış olduğumuz ders de deprem öncesi alınması gereken tedbirlerin yanı sıra depremde müdahale noktasında da arama kurtarma birliğimizin şu anda çok yetkin bir kapasiteyle hazır olduğunu belirtmek istiyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.” dedi.

Vali Güzeloğlu daha sonra tatbikat alanına geçti. Burada 6,5 şiddetinde meydana gelen deprem sonrasında ekiplerin aldığı pozisyon ve işlemlerin tatbikatını izledi. AFAD ekipleri, enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmak için yaptıkları kurtarma çalışmalarının tatbikatını yaptı.

İLKHA 
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.