Diyarbakır arıcılıkta 20'nci sırada

Diyarbakır arıcılıkta 20'nci sırada

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Diyarbakır'ın kovan varlığı ve bal üretiminde Türkiye'de 20'nci sırada olduğunu belirtti.

Diyarbakır Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Diyarbakır Arı Yetiştiricileri Birliği İşbirliğinde hazırlanan "Arılarda Bakım ve Besleme Paneli", GAP Uluslararası Tarım Araştırma Enstitüsü konferans salonunda gerçekleştirildi.

İki oturum şeklinde gerçekleşen panel, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "tanıtım filmi"nin izlenmesiyle başladı.

Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden birçok öğrencinin de katılımı ile gerçekleşen panelde Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar bir konuşma yaptı.

Atalar, "Diyarbakır 112 bin kovan varlığı ve bin 200 ton bal üretimi ile Türkiye'de 20'nci sırada yer almaktadır. Ama bu istediğimiz bir oran değil. Yapılacak olan eğitimler ve modern uygulama teknikleri ile kovan başına alacağımız verimi arttırmamız lazım.  Bir taraftan üretilen bal miktarını arttırırken, diğer taraftan da piyasaya gerçek bal sunan ile bal adı altında sahte ürün çıkaranları birbirinden ayırmalıyız.  Bu konuda Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ile Arı Yetiştiricileri Birliğinin ortak çalışarak amacımıza daha hızlı ulaşacağımıza inanıyorum." dedi.

Panele; Vali Yardımcısı Mehmet Oğuz Yılmaz, Dicle Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Ketani, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü Mehdi Sümerli, Diyarbakır Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fahri Saylak, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, Hacettepe Üniversitesi Biyoloji bölümünden Doç. Dr. Aslı Özkırım, Bingöl Üniversitesi’nden Öğr. Gör Mehmet Ali Kutlu ve Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Gülten Bulut, İl Müdür Yardımcıları, Şube ve İlçe Müdürlerinin yanı sıra Arı ve bal yetiştiricileri katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler