Diyarbakır Bağlar 5 Nisan Mahallesinde huzur sokağı oluşturuldu foto

Diyarbakır Bağlar 5 Nisan Mahallesinde huzur sokağı oluşturuldu foto

Diyarbakır’da yaşlıların dinlenebileceği huzurlu bir alan oluşturmak amacıyla atıl durumdaki bir yer "Huzur Sokağı"na dönüştürüldü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından özellikle yaşlıların dinlenebileceği huzurlu bir alan oluşturmak amacıyla Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi'ndeki atıl bir alan yeniden düzenlenerek "Huzur Sokağı"na dönüştürüldü.

Yaşlıların dinlenme ve oturmaları için uygun bir alan oluşturulması talebi üzerine büyükşehir belediyesi, atıl durumdaki alanda öncellikle peyzaj çalışması yaptı. Alana, büyükşehir belediyesinin kendi üretimi olan mevsimlik çiçekler ve ıhlamur ağaçları dikildi. LED’lerle aydınlatılan Huzur Sokağı’na çöp kutuları yerleştirilirken, sokağa tahta kapılı giriş yapıldı.

Alan vatandaşların oturması için ahşap banklar ile masa ve sandalyelerle donatıldı. Sokağın duvarlarına sanatsal çalışmalar yapıldı, ardından çiçekli desenlerle boyandı. Alandaki trafoya duvar resimleri yapıldı. Yine sokağa, bölgede ilk olan üç boyutlu yer resimleri çizildi.

Huzur Sokağı ile ilgili bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçe Daire Başkanlığı yetkililerinden Necdet Kaygısız,  “Bir aydır çalışıyoruz. Yaşlılar için pasif olan bir alanı aktif hale getirdik. Daha renkli hale getirmek için dama oynayacaklar. Buraya gelip oturacaklar. Huzur Sokağı olarak planladık, o şekilde dizayn ettik. Kendimiz yaptık. İşçiliğimizi malzemeyi dışarıdan aldık. Gündüz 2 ve gece 2 bekçi olacak.” dedi.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler