Diyarbakır Bağlar ve Silvan'da tarihi eserler ele geçirildi

Diyarbakır Bağlar ve Silvan'da tarihi eserler ele geçirildi

Diyarbakır'ın Bağlar ve Silvan ilçelerinde yapılan operasyonlarda tarihi eser ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre merkez Bağlar ilçesinde yapılan operasyonda 14 adet sikke ele geçirilirken, Silvan ilçesinde bir otobüste yapılan aramalarda 50 santimetre boyunda heykel ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Bağlar ilçesinde ikamet eden 2 şüpheli şahsın elinde bulundurdukları Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen altın sikkeleri satmak için alıcı aradığı yönünde bilgi elde edilmiştir. Bu kapsamda, Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı doğrultusunda Bağlar ilçesinde icra edilen operasyonda; şüpheli şahıslar altın sikkeleri satmaya çalıştığı esnada suçüstü yakalanmış, şahısların üzerlerinde ve adreslerinde yapılan adli aramalarda Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 14 adet altın sikke ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Silvan ilçesi Bağdere Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol ve arama noktasında durdurulan bir otobüsün yolcu koltukları bölümünde yapılan kontrolde, yolcu olarak seyahat etmekte olan M.G isimli şüpheliye ait tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen bir adet 50 santim boyunda heykel ele geçirilmiştir. Olaylarla ilgili olarak 3 şüpheli gözaltına alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.