Diyarbakır Barosundan Gazeteci kaçırma olayına tepki

Diyarbakır Barosundan Gazeteci kaçırma olayına tepki

Bir gazetecinin farklı düşündüğü için kaçırılmasının tasvip edilemeyeceğini söyleyen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, PKK'nin kaçırdığı Adiyaman'ı derhal serbest bırakmasını istedi.

DİYARBAKIR  - 27 Ağustos 2014 tarihinde akraba ziyareti için kendi köyüne ailesiyle birlikte ziyaret giden Ali Adiyaman’ın PKK tarafından kaçırılmasına tepkiler devam ediyor.

İlke Haber Ajansı Genel Müdürü Mahmut İrtem’i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, farklı düşündüğü ve farklı çizgide yayın yaptığı için bir ajansın muhabirini kaçırmanın tasvip edilemeyeceğini söyledi.

“Benim için önemli olan o insanın güven içinde olmasıdır, özgürlüğüdür.”

Elçi, “Bir ajansın veya bir yayın organının muhabirinin silahlı bir güç tarafından alınıp götürülmesi kesinlikle kabul edilemez bir şeydir. Buna derhal son vermesi gerekmektedir.  Bu gazetecinin hiçbir zarar görmeden derhal serbest bırakılarak ailesine kavuşmasını sağlanmalıdır. Burada, benim için önemli olan o insanın güven içinde olmasıdır, özgürlüğüdür.” ifadelerini kullandı.  

Diyarbakır Barosu olarak bu olaya kayıtsız kalmayacaklarını ve nasıl bir katkıları olacaksa bunu en iyi şekilde ortaya koyacaklarını dile getiren Elçi, “Bunun için arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Söz konusu girişimimiz sadece bir açıklamadan da ibaret kalmamalı / kalmayacak. O bağlamda değerlendirdiğinizde bunu zaten yapıyoruz. Ancak asıl talebimiz olan bu gazetecinin derhal serbest bırakılması için ciddi adımlar atılması gerekmektedir.” dedi.

“Tüm STK’ların yaşanan bu olaya ciddi bir tepki ortaya koymaları gerekir”

Diyarbakır Barosunun bu hassasiyetinden dolayı Elçi’ye teşekkür eden İlke Haber Ajansı Genel Müdürü Mahmut İrtem ise, Barodan beklentilerinin de bu yönde olduğunu ve toplumsal anlamda faaliyet yürüten tüm STK’ların yaşanan bu olaya ciddi bir tepki ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

İrtem, “Siz değerli hukukçuların bu bağlamda ortaya koyacağı girişimleri kayda değer buluyoruz. Başta baro olmak üzere tüm STK’lardan bu bağlamda bir açıklamanın ötesinde çok daha ciddi girişimler bekliyoruz. Bizimde beklentimiz bu arkadaşımızın hiçbir zarar görmeden ailesine kavuşmasının sağlanmasıdır.” dedi.

İlke Haber Ajansı olarak bölgede sürekli olarak bu türden saldırılara maruz kaldıklarını ve bunun tek sebebinin ise bölgede yaşanan mağduriyetleri ve halkın sıkıntı ve sorunlarını dile getirmekten çekinmemiş olmaları olduğunu dile getiren İrtem, geçen ay Cizre’de bir muhabirlerinin haberlerinden dolayı JİTEM tarafından kaçırılmaya çalışılması olayına da değindi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.