Diyarbakır Başlar Barajı tamamlandı

Diyarbakır Başlar Barajı tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Diyarbakır’da bir barajı daha tamamladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Diyarbakır’da Başlar Barajı'nı tamamladı.

Yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde su tutma işleminin tamamlanacağı Başlar Barajı’nın sulama projesinin de tamamlanarak hizmete alınması ile Diyarbakır’da 38 bin 200 dekar zirai alan suyla buluşacak.

Diyarbakır’da 38 Bin 200 dekar zirai alana su verilecek

Temelden yüksekliği 30 metre olan başlar barajı sulama maksatlı olarak inşa edildi. Yaklaşık 1 milyon metreküp gövde hacmine sahip Başlar Barajı’nın, 29 milyon metreküp su biriktirme kapasitesi bulunuyor. İnşaat çalışmalarının tamamlandığı Başlar Barajı’nda önümüzdeki günlerde su tutma işlemi gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz Ocak ayında barajın sulama projesinin inşaat sözleşmesi imzalanmıştı. Çalışmaların başladığı sulama projesinin tamamlanarak devreye alınması ile Diyarbakır’da 38 bin 200 dekar zirai alana su verilecek.

Ekonomiye yıllık 19 milyon lira katkı

Sulama projesinin tamamlanması ile bölgede çiftçisi sulama alanından yılda 2 ürün alabilecek. Dekar başına 400 TL gelir artışı sağlayacak proje sayesinde Türkiye ekonomisine yıllık 19 milyon lira katkı verilecek. Ayrıca proje ile 5 bin kişiye istihdam alanı oluşturulacak.

"Diyarbakır her şeyin en iyisini hak ediyor"

Bölgede yaşanan "terör" olaylarına rağmen DSİ’nin yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise "Ülkemizdeki su kaynaklarının etkin yönetimini sağlamak için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Diyarbakır’da tamamladığımız Başlar Barajı da bu projelerimizden birisi. Barajın sulama kısmını en kısa sürede tamamlayarak Diyarbakırlı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Diyarbakır her şeyin en iyisini hak ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler