Diyarbakır-Bingöl karayolunda akaryakıt yüklü tanker patladı

Diyarbakır-Bingöl karayolunda akaryakıt yüklü tanker patladı

Diyarbakır-Bingöl karayolunda akaryakıt yüklü tankerin devrilerek infilak etmesi sonucu çevredeki araçlarda bulunan 20'si ağır 60'dan fazla yaralı var.

DİYARBAKIR-Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde kontrolden çıkıp devrilen LPG yüklü tankerin infilak etmesiyle alevlerin sıçradığı iki yolcu otobüsü ve hafif ticari araçta bulunan 60'dan fazla kişi yaralandı. Tamamına yakını vucudunda çeşitli derecede yanıklar oluşan yaralılardan 20'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kazadan sonra alev topu içerisinde kalan araçlardaki yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışmayla kontrol altına alındı. Olayda yaralananlar, askeri helikopterler ve ambulanslarla Diyarbakır başta olmak üzere çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların büyük bölümünün götürüldüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde acil durum ilan edildi. Gelen yaralılara tedavi etmek için yoğum bakım ünitelerinde ek yataklar açılırken, bazı yaralılar ise ilk müdahalelerinin ardından yanık ünitelerinin bulunduğu Malatya, Batman ve Elazığ'daki hastanelere nakledildi.

Kazanın ardından Diyarbakır Valiliği'nde 'kriz masası' oluşturdu. Sağlık Bakanlığı'ndan yaralıların nakli için ambulans uçak ve helikopter talebinde bulunuldu. Bakanlık Ankara'dan iki ambulans uçak gönderdi. Diyarbakır'da yaralıları tedavi etmek için Bingöl, Elazığ ve Elazığ'dan doktorlar takviye olarak Diyarbakır'a sevk edildi.  Kazada yaralı sayısının 60'dan fazla olduğu ve bunlardan 20'sinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Devrilen ve daha sonra infilak eden LPG yüklü tankerin sürücüsünün aracın infilak etmesinden hemen önce yoldan geçenler tarafından araç içinden çıkarılarak kurtarıldığı belirtildi. Sürücünün durumunun iyi olduğu ve hastanede tedavi altına alındığı ifade edildi.

 

Plakası ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenmeyen LPG yüklü tanker, Diyarbakır-Bingöl karayolunun 90'ıncı kilometresinde devrildi.

Alev alan tankerin patlaması sonucu yoldan geçen iki yolcu otobüsü ile bazı araçlardaki kişiler yaralandı. Yaralılar askeri helikopterler ve ambulanslarla Diyarbakır ve Bingöl'deki hastanelere getirildi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ilk müdahaleleri yapılan ve vücutlarında yanıtlar olduğu gözlenen yaralılardan bir kısmı Batman ve Şanlıurfa'ya sevk edildi.


Lice ilçesinde yaşanan olay nedeniyle Diyarbakır Valiliği'nde Vali Mustafa Cahit Kıraç başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Valilik, Sağlık Bakanlığı'ndan olası gelişmelere karşın ambulans uçak talebinde bulundu. Alev alan araçlar söndürüldü

Patlama nedeniyle alev alan yolcu otobüsleri ile araçlar itfaiye ekiplerince söndürüldü. Araçlarda soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Öte yandan, olay nedeniyle Diyarbakır-Bingöl karayolu trafiğe kapandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.