Diyarbakır-Bingöl karayolunda patlayıcı bulundu

Diyarbakır-Bingöl karayolunda patlayıcı bulundu

Diyarbakır-Bingöl karayolunda yapılan arama tarama çalışmalarında yola daha önceden döşenen patlayıcı tespit edilerek kontrollü bir şekilde imha edildi.

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır-Bingöl karayolunda yola daha önce döşenen el yapımı patlayıcının tespit edilerek kontrollü bir şekilde imha edildiğini bildirdi.

Diyarbakır ili sınırları içinde faaliyet gösteren PKK’nin son zamanlarda yapmış oldukları eylemleri neticesinde vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarını olumsuz olarak etkilediği belirtilerek buna karşı bazı tedbirlerin alındığı ifade edildi.

Açıklamada, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığının aldığı tedbirler kapsamında Diyarbakır-Bingöl karayolunun Hedik mevkiinde MAKÖ köpeğinin tepki vermesi üzerine yapılan kontrolde yoldan araziye doğru giden 10) metre kablo tespit edilmiş ve tespit edilen EYP Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır.” denildi.

Açıklamada yürütülen faaliyetlerin devam edeceği kaydedildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.