Diyarbakır Boşat köyü kutlu doğum etkiliği 2015 peygamber sevdalıları

Diyarbakır Boşat köyü kutlu doğum etkiliği 2015 peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Boyunlu (Boşat) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Silvan ilçesine bağlı Boyunlu (Boşat) köyünde ''Eşsiz Önder Hz Muhammed'' temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Etkinliğe günler öncesinden hazırlanan peygamber sevdalıları, çevre köylere davetiyeler göndererek halkı mevlit programında çağırdı. Etkinlikten saatler önce alana akın eden kadın ve erkekler misafirler için ayrı yerler hazırlandı.

Köy okulu bahçesinde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Grup Ümmet tarafından okunan Kürtçe mevlitle devam etti. Mevlide salavatlarla eşlik eden katılımcıların, kimi yerlerde duygulandığı ve gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Mevlidin okunmasından sonra sahneye çıkan Aksa İlahi Grubu, Hz Muhammet (sav) üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Programda Kürtçe bir konuşma Yapan Molla Münir Şanlı Hz Muhammed (sav)'in örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler verdi. Allah'ın Hz Muhammed (sav)'i alemlere rahmet olarak gönderdiğini ifade eden Şanlı, sahabelerin peygamberi canlarından ve mallarından daha çok sevdiğini belirterek, peygamberi sevmenin sadece sözle olmayacağını, onu hayatımızın her anında örnek almamız gerektiğini vurguladı.

Resullulah’ın her yönü ile eksiksiz olduğunu belirten Şanlı, Allah Resulü'nden başka önder kabul edilmemesi gerektiğini söyledi.

Program Grup Ümmetin seslendirdiği ilahiler, köy büyüklerinden Molla Ebedin Demir'in yaptığı dua ve yemek ikramıyla sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.