Diyarbakır büyük etkinliğe hazırlanıyor

Diyarbakır büyük etkinliğe hazırlanıyor

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından 28 Nisan'da düzenlenecek olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği için kentte hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından 28 Nisan Pazar günü Newroz Miting Alanı'nda düzenlenecek olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği için hazırlıklar tüm heyecanıyla devam ediyor.

Vakıf gönüllüleri, kentin çeşitli yerlerini pankart, afiş ve flamalarla donatmaya başladı. İş yerlerine, caddelerdeki kavşaklara, köprülere, dolmuş ve otobüslerin camlarına, etkinliğe davet için Türkçe ve Kürtçe (Kurmancî, Zazakî) yazılı afiş ve pankartlar asıldı.

Bu kapsamda hazırlıklar devam ederken, ayrıca her eve, Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman'ın kaleme aldığı "40 Hadis 40 Ders" kitabı dağıtılmaya başlandı.

Finali Diyarbakır'da gerçekleşecek olan söz konusu etkinlik için devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır İl Koordinatörü Hüsamettin Bönül, hazırlıklarının bir buçuk aydan bu yana başladığını ve çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Etkinliğin her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ettiğini belirten Bönül, "Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır Koordinatörlüğü olarak bu yıl ki çalışmalarımıza yaklaşık bir buçuk aydan bu yana başlamış bulunmaktayız. Başta tertip komitesi olmak üzere temsilcilerimiz düzenli olarak toplantılara katılıp işin takibatını yapma noktasında büyük bir gayret sarf ediyorlar. Bu alandaki çalışmalarımız hamdolsun devam ediyor. Biz bu işin startını Peygamberimize salavat getirerek, yani salavat kampanyasıyla başlatmış bulunmaktayız. Bugün, artık alana inecek dereceye girmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki hafta alanda çalışmalarımız tamamıyla hissedilecek şekilde yoğunluğunu gösterecektir." dedi.

İlan ve tanıtım çalışmaları hakkında bilgi veren Bönül, "Özellikle bu yıl 15 bin afiş bastırdık. Kardeşlerimiz bu afişleri dağıtıyorlar ve dağıtımlarını muhtemelen bitirmiş olacaklar. Her eve dağıtmak üzere Diyarbakır ve bölgesinde 210 bin tane el ilanı bastırmış bulunmaktayız. Her eve bu mesajı ulaştırmak için bütün kardeşlerimiz el ilanını belirlediğimiz günlerde İnşallah ulaştıracaktır. Diyarbakır'ın bütün işlek caddelerine açabilecek şekilde 150 adet branda asmış bulunmaktayız. Özellikle bu yıl ki 'Resulullah'ı Anlama ve Sünnetini Yaşama' etkinliğimizin teması 'Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed'dir. Resullah'ı anlama, hayatını yaşama ve onun adaletini öğrenme adına 100 bin küsur kitap dağıtıyoruz. Bu kitaplar her eve girecek. Bu kitabımız özellikle hadis kitabıdır. Resulullah'ın sözlerinden ibaret olan bir kitaptır. Temamızda da olduğu gibi Resulullah'ın ahlakı ve adaletini öğrenmemize katkı sunacak bir kitap olur ve bizim halkımız bundan istifade etmiş olacaktır inşallah." ifadelerini kullandı.

Bönül, son olarak şunları kaydetti:

"Öncelikle bu, yıllardan beri süregelen ve Diyarbakır halkının aşina olduğu bir etkinliktir. Diyarbakır halkı her yıl bu etkinliğimize büyük bir teveccüh göstererek katılmaktadırlar. Biz bu halkımızı tekrar büyük bir coşkuyla alanda Resulullah'ı anlamaya ve sünnetini yaşamaya davet ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler