Diyarbakır büyük Mewlid etkinliğine hazır

Diyarbakır büyük Mewlid etkinliğine hazır

​Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından düzenlenecek olan Mewlid etkinliğininhazırlıkları, hummalı çalışmaların ardından tamamlandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” temalı Mewlid etkinliğinin hazırlıkları tamamlanırken, şehri de bayram havası sardı.

Etkinlik öncesi Peygamber Sevdalıları üyeleri tarafından etkinlik alanındaki tüm hazırlıklar tamamlandı. Peygamber âşıkları, sabahın erken saatlerinde etkinlik alanına gruplar halinde gelmeye başladı.

Mevlit alanında, "La İlahe İllallah Muhammed Resulullah" yazılı büyük Tevhid bayrakları asıldı. Ayrıca Kürtçe (Kurmancî-Zazakî) İngilizce, Türkçe ve Arapça dillerinde "Diyarbakır Mevlid Alanına Hoş Geldiniz" afişleri asıldı.

Etkinliğe giriş yapmak için 5 farklı noktada arama ve giriş noktaları oluşturuldu. Halk, parkın ana girişinde bulunan 4 noktadan giriş sağlarken platformun arkasındaki noktadan da protokol, basın ve görevliler giriş sağlıyor.

Etkinliğe yurt içi ve yurt dışından da bir çok kişinin katılım göstermesi bekleniyor.

Etkinlik alanındaki mevcut platformda 4 dilde "Mevlid etkinliğimize hoşgeldiniz" yazılı pankart asıldı. Anam babam sana feda olsun Ya Resulullah, Unutmadık unutmayacağız, Em şehide xwe yên evîndarên Pêxember ji bîr nakin û nadin ji bîr kirin" yazılı afişler ve 6-7 Ekim saldırılarında Bingöl, İdil ve Cizre'de şehid olanların fotoğrafları da alanın dört bir yanında asıldı.

Alana gelen seyyar satıcılar ise mevlit etkinliği organizasyonu görevlileri tarafından satışlarını daha rahat yapmaları ve düzenin korunması için kendileri için belirlenen noktalara yerleştirildi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da platform tarafından büyük bir kermes alanda kurularak, hem halkın hem de görevlilerin yeme ve içme ihtiyaçları giderilmeye çalışılıyor.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından kentin 21 ayrı noktasından alana düzenlenen ücretsiz seferlerle halkın etkinliğe gelmesine imkân sağlandı.

Etkinlik münasebetiyle polisin de yoğun güvenlik önlemleri aldığı görülürken, platformun etkinlik tertip komitesi de 2 bin kişilik bir ekip ile alan içinde ve dışında koordinasyonu sağlıyor.

Etkinlik canlı yayınlanacak

Etkinliğin yapılacağı alana kadın ve erkekler ayrı ayrı kapılardan giriş yaparken, Rehber TV canlı yayınla etkinliği tüm dünyaya yansıtacak.

Mevlit etkinliğine gösterilen yoğun ilgi münasebetiyle GSM operatörleri tarafından alanın çevresine seyyar baz istasyonları da yerleştirildi.

Alanda oluşabilecek muhtemel sağlık sorunları için Peygamber Sevdalıları Platformun tarafından alana yakın bir yerde, erkek ve kadınlar için birer sağlık çadırı da kurulurken, 2 ambulans, 10 gönüllü doktor, 30 hemşire ve 50 sağlık personelinden oluşan sağlık ekibi de hazır bulundu. Ayrıca alana yakın bir noktaya kaybolabilecek çocuklar için de bir çadır kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Platformu, Diyarbakır'da yapılacak etkinlik için aylar önce hazırlıklarına başlamış, Türkiye genelinde Siyer Sınavları düzenlenip, salâvat kampanyası gerçekleştirilmişti.

Platform tarafından, kapsamında Diyarbakır'da Özkan Yaman'ın kaleme aldığı “Peygamber'den (sav) Dersler (63 Hadis-i Şerif)” adlı kitap dağıttı. Anons araçlarıyla etkinliğe halk davet edildi.

Cadde ve kavşaklar Türkçe, Kürtçe ve Arapça yazılarla Hazreti Muhammed'i  öven brandalarla süslendi. 

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.