Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden sağlık personellerine tıbbi atık eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden sağlık personellerine tıbbi atık eğitimi

Vatandaşları tıbbi atıkların zararlarından korumak amacıyla kent merkezi ile ilçelerde toplanan tıbbi atıkları çöp depolama sahasında günlük olarak bertaraf eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sağlık kuruluşlarında çalışan personellere Tıbbi Atıkların

Halk sağlığını ve vatandaşları tıbbi atıkların zararlarından korumak için çeşitli çalışmalar yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kent merkezi ve ilçelerin sağlık kuruluşunda çalışan personellere ‘Tıbbi Atık Yönetimi Eğitimi’ verdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime sağlık sektörü başta olmak üzere birçok kamu ve özel kuruluş temsilcileri katıldı.

Eğitimde, uzmanlar tarafından tıbbı atık toplanma yöntemleri, kaynağında ayrı toplama, ünite içi taşıma, geçici depolama konularında bilgiler verildi. Eğitmenler, tıbbi atık konusunda bakanlığın, il çevre müdürlüklerinin, belediyelerin ve sağlık kuruluşlarının yükümlülükleri anlattı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı mühendisleri de katılımcılara, sağlık kuruluşlarında yapılan denetimlerde en sık karşılaşılan sorunları aktardı. Eğitimin sonunda katılımcılara tıbbi atıkların toplanması konusunda en çok sorun yaşanan konular ile ilgili bilgilerin bulunduğu bir dosya, bloknot ve kalem dağıtıldı.

Diyarbakır’da tıbbi atık bertarafı

Diyarbakır’da bulunan tüm sağlık kuruluşlarında günlük toplanan 5 ton tıbbi atık, Büyükşehir Belediyesi sterilize ediliyor. Tıbbi atıklar, atık toplama lisanslı araçlar ile konteynerler içinde kapakları kilitlenmiş olarak Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde bulunan sterilizasyon tesisine götürülüyor. Sterilizasyon cihazında alınan atıklara basınç değeri 3,8 bar ve sıcaklık değeri 138 dereceye ulaşana kadar buhar veriliyor. Sterilizasyon işleminin tamamlanmasının ardından çıkan atıklar parçalama ünitesinde parçalanıyor ve Karacadağ’da bulunan çöp depolama sahasında bertaraf ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler