Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yıkım kararı verilen camilerle ilgili korsan mesaj

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yıkım kararı verilen camilerle ilgili korsan mesaj

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, inşaatları bitme aşamasında olan camilerin yıkım kararıyla ilgili vatandaşlara "korsan" mesaj atarak, gerçeği manipüle etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, merkez Kayapınar ilçesindeki 4 cami için yıkım yararı verildi. Yıkım kararlarının haberleştirilmesinin ve sosyal medyadaki tepkilerin ardından DBB, vatandaşlara toplu SMS atarak, inşaatları bitme aşamasında olan camiler için "imar değişikliğine" gidildiğini öne sürdü ve inkar politikası uyguladı.

DBB'nin vatandaşlara attığı korsan mesajda, "Yanlı medya gurupları ve sosyal medyada Belediye Meclisimizin Cami yıkım kararı aldığı şeklinde yalan ve iftiraya dayalı haberler servis edilmektedir." diyerek yıkım kararı belgelerine rağmen gerçeği manipüle etmeye çalıştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğünün, alınan Meclis kararlarını açıklaması beklenirken vatandaşlara toplu "korsan mesaj" atıp belgeleri yalanlaması ayrı bir garabet olarak yorumlandı.

Kayapınar ilçesinde imar planında "Otopark ve Dini Tesis Alanı" iken, alanda yapılan ve bitme aşamasında olan camilerin imar planı değişikliği tekliği Belediye Meclisi tarafından oyçokluğuyla kabul edildi.

Meclis kararının belgelerine rağmen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin inkar politikası uygulaması ve vatandaşları toplu sms yağmuruna tutması halkın aklıyla ettiği yorumlarını beraberinde getirdi.   

HDP'li belediye yönetimince, imar planında park ve dini tesis alanıyken sadece park alanı yapılmak üzere hazırlanan nazım imar planında değişiklik yapılması için 21 Haziran'da belediye meclisi kararı alınmıştı.

Hakkında yıkım kararı verilen Yunus Emre Camii, Hoca Ahmed Yesevi ve Tepeşehir Camii'nin kaba inşaatları bitme aşamasında Ebu'l Hasan Harakani Camii ise temeli atılmış durumda.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.