Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yahudi Sevdası'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yahudi Sevdası'

2. Dünya savaşı sırasında yaşandığı ve sık sık gündeme getirilerek Yahudilerin işledikleri cinayet ve katliamların üzerinin örtülmesi için bir araç olarak kullanılan sözde Yahudi soykırımını konu alan resim sergisi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin de d

DİYARBAKIR – Nazi döneminde barındığı bir Nazi kampında ölen Yahudi Anne Frank'ın anılarını ve dönemin koşullarını anlatan "Anne Frank - Günümüz için Bir Tarih" sergisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle sergiye açıldı.

 

Sosyal Değişim Derneği adındaki bir dernek tarafından düzenlenen, "Anne Frank-Günümüz için Bir Tarih" adlı resim sergisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle sahabeler şehri olan Diyarbakır’da sergileniyor.

 

Filistin’de binlerce Müslüman’ı katleden Yahudilerin sözde katliama uğradığı bahanesiyle Sahabeler şehri olan Diyarbakır’da Belediyenin desteği ile sergilenmesi, ‘Diyarbakır Büyükşehir Belediye’sinin Yahudi Sevdası’ yorumlarına neden oldu.

 

Öte yandan, "Holokost Ayrımcılık ve İnsan Hakları" adlı bir kurs düzenleyen Sosyal Değişim Dergisi, kursa katılan öğrencilere Yahudilerin yaşadığı katliamlar ile ilgili eğitim verdiği ve verilen eğitimin ardından kursa katılan kursiyerlere sertifika verdiği öğrenildi.

 

Edinilen bilgilere göre, "Anne Frank-Günümüz için Bir Tarih" sergisi Dağkapı Şeyh Said Meydanında sergilenmek istenmiş ancak gelmesi muhtemel tepkilerden çekinildiği için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu’nda sergiye açıldı.

 

Söz konusu serginin, 19 Ekim’e kadar süreceği belirtildi. (Ali Adiyaman – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.