Diyarbakır çöpten geçilmiyor

Diyarbakır çöpten geçilmiyor

Diyarbakır'da belediyenin temizlik yapmaması bazı yerlerde çöp yığınları oluştururken, temizlikte kullanılmayan araçların yol kapatmakta kullanıldığı ileri sürüldü.

Merkez ilçe ve mahallelerinde belediyenin temizlik yapmaması nedeniyle çöp yığınları oluşurken, oluşan çevre kirliğine esnaf ve halk tepki gösterdi. Belediyenin temizlik yapmaması nedeniyle oluşan çöp yığınları kimi yerlerde geniş alanlara saçıldı.

Çevreye saçılan çöp yığınlarının hastalıklara davetiye çıkarmasının yanında görüntü kirliliği de oluşturduğunu belirten halk, Diyarbakır halkının bu muameleyi hak etmediğini söyleyerek belediyeyi göreve çağırdı.

Aynı zamanda semt pazarının da kurulduğu sokakta,  rutin çöp kaldırma işleminden başka temizliğin yapılmadığını belirten Mağaza müdürü Şeyhmus T. ve klima ustası Murat H., çevre kirliliğinin kendilerini çok rahatsız ettiğini ve işlerinin düşmesine sebebiyet verdiğini belirtti.

Belediyenin çöp toplamadığını dile getiren esnaf, belediyenin halkın parasıyla çalıştığı halde halka hizmet etmediğini söyledi.

Normal zamanlarda bile temizlik ve diğer hizmetleri gereği gibi yapmadığını belirten esnaf, bir de buna son 2 gündeki grev eklenince şehir merkezinin çöpten geçilmediğini söyledi.

Öte yandan çöp toplama araçları ve belediyeye ait bazı araçların yaşanan sokak çatışmalarda yol kapatmak için kullanıldığı görüldü.   (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel - İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.