Diyarbakır’da 1 hırsızlık zanlısı yakalandı

Diyarbakır’da 1 hırsızlık zanlısı yakalandı

Diyarbakır’da taksilere müşteri kılığına girerek şoförlerin cep telefonlarını çaldığı iddiasıyla aranan bir kişi yakalandı.

Diyarbakır’daki ticari taksilere müşteri kılığında binerek taksi şoförlerinin cep telefonunu çaldığı iddia edilen bir kişi, polis tarafından yakalandı.

Diyarbakır Valiliği tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, merkez Bağlar ve Sur içlerinde 5 - 24 Mart 2015 tarihleri arasında bir şahısın ticari taksilere müşteri kılığında binerek, taksi şoförlerinin cep telefonlarını çaldığı ihbarı alındığı belirtilerek, ihbar üzerine bazı çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, İhbarı değerlendiren polisin, şüpheli şahsın yakalanması amacıyla TİTAK yetkililerinden temin edilen 2 adet ticari taksiye polisleri şoför olarak yerleştirip, şüphelinin taksiye binebileceği güzergâhlarda müşteri alarak şüpheliye ulaşmaya çalıştıkları belirtildi.

Açıklamanın devamında, 25 Mart 2015 günü polislerin kullanmış olduğu taksiye binen şüpheli şahıs bir süre sonra aynı yöntemle telefonu almaya çalışırken, taksi kullanıcısının polis olduğunu anlaması üzerine araçtan atlayarak kaçmaya başladığı ve yaşanan kovalamaca sonucu şüpheli şahıs O.A’nın yakalandığı ifade edildi.

Yakalanan şüpheli şahsın yapılan üst aramasında daha önceki çalınan cep telefonlarının bir kısmının ele geçirildiği ifade edilerek, yapılan soruşturmada şahsın şu ana kadar 11 kişiyi mağdur ettiğinin tespit edildiği belirtildi.

Olayla ilgili adli soruşturmanın devam ettiği belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.