Diyarbakır’da 50 Z-Kütüphane kurulacak

Diyarbakır’da 50 Z-Kütüphane kurulacak

​Diyarbakır’daki 50 okula, "Bir Kitap Bin Dünya" projesi kapsamında 50 adet Z-Kütüphane kurulacak.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki 50 okula, "Bir Kitap Bin Dünya" projesi kapsamında 50 adet Z-Kütüphane kurulacak. Kurulacak olan kütüphanelerde 300 bin kitap raflarda yerini alacak.

Kayapınar Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin bilgiye erişiminin sağlanarak, dünya çocukları ile rekabet edecek düzeye gelmesi için başlatılan "Bir Kitap Bin Dünya" projesi kapsamında planlanan 50 adet Z-Kütüphane yapımına başlandı.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Kayapınar ilçesindeki 50 adet okulda uygulanacak olan kütüphane projeleri yerinde inceleyerek yapım çalışmalarına başlanılması talimatı verdi.

Balcı, çalışmaların her aşamasını titizlikle değerlendirdiklerini ve çocuklar için en iyi Z-Kütüphaneleri kurma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, kısa süre içerisinde çalışmaların tamamlanacağını ve kütüphaneler için seçkin eserler arasından seçilen 300 bin adet kitabın da çocuklar için temin edileceğini belirtti.

Balcı, "Bir Kitap Bin Dünya projesi kapsamında daha önce yapılan çalışmalar ile 100 bin adet kitabı öğrencilere hediye ettik. Z-Kütüphanelerin tamamlanması ile 300 bin kitabı daha temin etmiş olacağız. Proje ile kısa süre içerisinde 400 bin kitabı Kayapınarlı öğrencilere ulaştırmış olacağız." dedi.

Kitap dostu olduklarını ifade eden Balcı, çocukların eğitimi ve gelişimine katkı sağlayacak tüm çalışmaların başta Kayapınar olmak üzere tüm Diyarbakır’a hayırlı olması dileklerinde bulundu.  (İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler