Diyarbakır’da bin 500 öğrenci kodlama eğitimiyle buluştu

Diyarbakır’da bin 500 öğrenci kodlama eğitimiyle buluştu

​Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde“Kayapınar’ın Çocukları Kodluyor” isimli projenin açılışı gerçekleştirildi.

Kayapınar Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kayapınar Belediyesinin ortak projesi olan “Kayapınar’ın Çocukları Kodluyor” isimli projenin açılışı gerçekleştirildi.

Kayapınar’da 2018 yılının sonuna kadar bin 500 öğrencinin  kodlama eğitimi alacağını belirten Vali Güzeloğlu, bunun sadece Kayapınar ile sınırlı kalmayacağını diğer ilçelerdeki öğrencilerin de ölçekleri ve altyapılarıyla buluşacağına işaret etti.

Kalkınmanın ve gelişmenin temel şartının bilgi olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, “Kalkınmanın, gelişmenin temel şartı bilgeye erişmek, bilgiyi üretmek ve bilgiyle rekabet edebilmektir. Bugün onun için dünyanın içinde bulunduğu dönem bilgi ekonomisi olarak adlandırılan ve en değerli veri olarak da bilimsel bilgiyi öne çıkartan bir dönemdir. Şüphesiz bu temelde gençlerimizin ve çocuklarımızın dünya ile aynı dili konuşması, dünyanın dili ile dünya ile yarışması lazım. Okul öncesinden başlayarak bu yılsonu aynı okul öncesi başarısı gibi açıklayacağımız eğitim başarasına dönük çok güzel çalışmalar başlatıldı. Bugün katıldığımız bu törende de bir yeni dönemi yeni kuşağı anlayan, insanlığı bugün hem kavrayan hem de uygulayan boyutunda artık gerçeği olan değerlendirmelere göre bilinen bütün meslekleri, işleri, gelir getirici faaliyetleri en az yarısını etkileyip yepyeni bambaşka bir ufka doğru yol açacak olan yeni sanayi devriminin, yeni bilgi çağının anlaşılmasına dönük böylesi eğitimler başladı. Bakın bin 500 çocuk Kayapınar’da 2018 sonuna kadar kodlama eğitimi alacak. Bu sadece Kayapınar ile de sınırlı kalamayacak. Diğer ilçelerimizde de bütün arkadaşlarımız ölçekleri ve altyapılarıyla çocuklarımızı buluşturacaklar. Gün gelecek bu çocukların sayısı artacak ve çocuklara bağlı kazanımlarımız çoğalacak." dedi.

Konuşmanın ardından Vali Güzeloğlu ve Protokol üyeleri kurdele kesimi yaparak projenin açılışını gerçekleştirdi. Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler standlarını gezerek, çalışmaları yakından inceledi.  (Mehmet Çelik-İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.