Diyarbakır’da bölgenin ilk dikişsiz aort kapağı ameliyatı yapıldı

Diyarbakır’da bölgenin ilk dikişsiz aort kapağı ameliyatı yapıldı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bölgenin ilk dikişsiz aort kapağı ameliyatı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi servisinde bölgenin ilk dikişsiz aort kapağı ameliyatı gerçekleştirildi.

73 yaşındaki Şükriye İbrahim adındaki Suriyeli hasta, aşırı nefes darlığı, çarpıntı ve bayılma şikâyetleri ile hastaneye başvurarak tedavi olmak istediğini söylemesi sonrası hastane doktorları tarafından tetkikleri yapılarak tedavi süreci başlatıldı.

Yapılan tetkikler sonrası Şükriye İbrahim’e kapak ameliyatı ve bypass yapılması planlandı. Ayrıca, ameliyat süresini en kısa zamana indirmek ve risklerini azaltmak için hastaya çok özellikli dikişsiz aort kapağı takılması da kararlaştırıldı.

Profesör Doktor Hikmet İyem yönetimindeki Uzman Doktor Ferit Özdemir ve Uzman Doktor Mürüvvet Yılmazdan oluşan ekip, dikişsiz aort kapak değişimi ile koroner bypass ameliyatını aynı seansta gerçekleştirerek, bölgenin ve Diyarbakır’ın bu alandaki ilk ameliyatına imza atıllar.

“Ücretsiz bir şekilde annem ameliyat oldu”

Annesinin göğüs ve kollarında ağrılar olduğunu belirten Şükriye İbrahim’in kızı Hamdiye İbrahim, Diyarbakır’a Mardin’den sevk edildiklerini belirterek, “Annem yaşlı olduğu için bu ameliyatı kaldıramayacağından korktum.  Yeni uygulanacak bir ameliyatla riskinin azaltılacağı söylendi. Çok pahalı bir ameliyat olduğunu duyunca ne yapacağımızı bilemedik. Vazgeçmeyi bile düşündük. Başka bir yere de gidecek paramız yoktu. Annemin Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde herhangi bir ücret ödemeden bu şekilde özellikli bir ameliyat olacağını duyunca çok sevindim.  Ameliyattan sonra annem çok çabuk toparlandı. Allah emeği geçen tüm doktorlardan razı olsun.” diye konuştu.

“Hastanemiz, ‘Hizmet Kalite Standartlarında’ ameliyat yapmıştır”

Hastanelerinin Doğu ve Güneydoğu’da bir ilke imza attığını ifade eden Hastane yöneticisi Profesör Doktor Hikmet İyem ise şunları söyledi: “Hastanemiz, Hizmet Kalite Standartlarında özellikli ameliyatlar yaparak Türkiye Kamu Hastanelerine bağlı Hastanelerinin ulaştığı son noktayı bir kez daha halkımıza göstermiştir. Halkımızın bu denli büyük sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabiliyor oluşu, bizi mutlu ediyor.”

Ameliyat sonrası 6’ncı gününde genel durumu iyi olan hasta taburcu edildi. (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.