Diyarbakır’da "Büyük Engelsizler Buluşması" düzenlendi

Diyarbakır’da "Büyük Engelsizler Buluşması" düzenlendi

​Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde "Birinci Diyarbakır Büyük Engelsizler Buluşması" gerçekleştirildi.

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafında Kayapınar ilçesi Kent Meydanı'nda "Birinci Diyarbakır Büyük Engelsizler Buluşması" gerçekleştirildi.

Engelliler Haftası dolasıyla farkındalık oluşturmak için engelli dernekler ile birlikte bin engellinin katılım gösterdiği 200 metre yürüyüşü yapıldıktan sonra toplu yemek verildi.

Kayapınar Belediye Başkanı Ozan Balcı, “Biz bu etkinliği, Bağlar, Sur, Yenişehir, Kayapınar ve Büyükşehir Belediyemiz Valiliğimizin aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü koordinesinde ve engellim derneklerinin iş birliğiyle yapmış bulunmaktayız. Medeni toplumları medeni kılan en önemli özelliklerinden birisi de engellisinin yanında olmaktır. Bizim bu etkinliği yapma amacımız birinci Diyarbakır engelsizler buluşması etkinliği geleneksel hale gelsin her yıl 10 mayısta kutlanan engelliler haftasında geleneksel anlamda böyle bir etkinlik düzenlensin. Amacımız engelli kardeşlerimizin derdini yüreğimizde hissetmek dertlerine ortak olmak sorunlarının ve sorunlarının çözümünün parçası olmak onların yalnız olmadığını hissettirmek.” dedi. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.