Diyarbakır’da kadınlara yönelik mesleki eğitim programı açıldı

Diyarbakır’da kadınlara yönelik mesleki eğitim programı açıldı

​Diyarbakır İş Kadınları Derneği tarafından "İstihdam Garantili Konfeksiyon Personeli Yetiştirme Projesi" kapsamında kadınlara yönelik mesleki eğitim programı açıldı.

Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) ve İŞKUR ortaklı Sosyal Destekleme Programı (SODES)  "İstihdam Garantili Konfeksiyon Personeli Yetiştirme Projesi" kapsamında kadınlara yönelik mesleki eğitim programının açıldığı belirtildi.

Diyarbakır İş Kadınları Derneği Başkanı Reyhan Aktar, "İstihdam Garantili Konfeksiyon Personeli Yetiştirme Projesi" kapsamında bilgilendirmelerde bulundu. Aktar, “Bizler 2004 yılından buna Diyarbakır’da kurulmuş en eski iş kadınları örgütü olarak, kadınların meslek hayatına kazandırılması iş dünyası içerisindeki kadınların güçlendirilmesi yönünde çalışmalarda bulunduk. Bu çalışmalar içerisinde kimi zaman meslek edindirme çalışmaları ve panellerimiz oldu.” dedi.

Kadınların iş dünyasına kazandırılmasına yönelik mesleki eğitim programı açtıklarını belirten Aktar, “Açmış olduğumuz bu mesleki eğitim programı Vali tarafından onaylanmış, SODES kapsamında 20 kadınımızı tekstil alanında konfeksiyonda nitelikli olarak yetiştirmeye yöneliktir. İŞKUR ortaklı bir projedir.  İŞKUR’un bu alanda bizlere 20 kadının yetiştirilmesi yönünde bir ortaklığı olmuştur. Bu çalışmayla 20 kadını esas alan bir başlangıç çalışmasıdır. Burada 20 genç kızımızı mesleki anlamda, konfeksiyonda gerek girişimcilik eğitimi alaraktan bu işleri kendi yapabilmeleri yönünde önlerinin açabilmek, gerekse de Diyarbakır’da son dönemde tekstil alanında ilerleyen yeni açılan fabrikalarda da kalifiye personel olarak çalışmalarını sağlayabilmektir.” ifadelerini kullandı.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler