Diyarbakır’da KPSS heyecanı başladı

Diyarbakır’da KPSS heyecanı başladı

Diyarbakır’da, Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu başladı. Oturuma 1 milyon 234 bin 617 aday katıldı.

KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna girecek adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. Her sınavda olduğu gibi bu sınavda da gecikenler oldu. Sadece 1-2 dakika geciken adaylar bile ısrarlı taleplerine rağmen salonlara alınmadı. 

Adaylar salonlara üstleri arandıktan ve kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra girebildi. Sınava, üzerinde salona alınması yasak olan eşyalarla gelenler, eşyalarını emanetçilere bırakmak zorunda kaldı. 

Bazı adayların sınava eşleri ve çocukları ile birlikte geldikleri görülürken bazı adaylara ise anne ve babaları eşlik etti.

10.15'te başlayan sınavda adaylara, 120 soru için 130 dakika süre verildi.

Öğleden sonra ise Eğitim Bilimleri oturumu gerçekleştirilecek. Eğitim Bilimleri oturumuna 440 bin 324 aday katılacak.Eğitim Bilimleri oturumuna katılacaklar saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Adaylara 80 soru için 100 dakika süre verilecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.