Diyarbakır’da PKK ait iki yeraltı sığınağı bulundu

Diyarbakır’da PKK ait iki yeraltı sığınağı bulundu

Diyarbakır 4 ilçesinde PKK’ye yönelik yapılan operasyonlarda 2 adet yer altı sığınağı ile 11 adet doğal mağara kullanılmaz hale getirildi.

Diyarbakır'ın Silvan, Kulp, Lice ve Hazro ilçelerinde PKK’ye yönelik yapılan operasyonlarda 2 adet yer altı sığınağı ile 11 adet doğal mağara kullanılmaz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır Silvan, Kulp, Lice ve Hazro ilçelerinde PKK’ye yönelik yapılan operasyonlarda 2 adet yer altı sığınağı ile 11 adet doğal mağara kullanılmaz hale getirildiği ve bin 504 kişi hakkında kimlik sorgulaması yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Silvan, Kulp, Lice ve Hazro ilçeleri mülki sınırlarında 12 Şubat'ta başlatılan operasyonun tamamlandığı belirtildi.

Açıklamamada, "Söz konusu operasyonel faaliyette biri 2 bölümlü, 3 odalı ve yaklaşık 60 metrekare büyüklüğünde olmak üzere toplam 2 adet terörist yer altı sığınağı ile 11 adet doğal mağara tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Silvan ilçesi Kazandağı köyü Kalemli mezrası mülki sınırları içerisinde;  12 adet küçük tüp, 8 adet büyük tüp, 30 adet pil bloğu, 100 adet kalem pil,  5 adet tabanca temizleme yağı, bir top elektrik kablosu, yaşam malzemesi ile cumhuriyet savcısının talimatı gereğince muhafaza altına alınmış, bahse konu sığınaklardan çıkarılan EYP yapımında kullanılan tüp, pil bloğu ve diğer malzemeler Patlayıcı Madde İmha (PAMİ) Timi tarafından yerinde imha edilmiştir.” denildi.

Yol kontrol faaliyetleri  (YKN)  ile adli arama faaliyeti neticesinde bin 504 kişi ve 532 aracın sorgulandığı belirtilen açıklamada, operasyon bölgesi içerisindeki 132 konut ve eklentisinde adli arama faaliyeti gerçekleştirilmiş, 8 şüpheli hakkında adli işlemlere başlanıldığı kaydedildi. (Emrah Deniz-İLKHA)



























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.