Diyarbakır'da  polislere saldırı ile ilgili 4 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da polislere saldırı ile ilgili 4 kişi tutuklandı

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir Şehitlik semtinde meydana gelen ve iki polisin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 17 kişiden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir Şehitlik Caddesi 29. sokakta saat 14.45 sıralarında meydana gelen ve iki polisin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 17 kişiden  4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir Şehitlik semtinde, 23 Temmuz günü yaşanan saldırıda, Polis memuru Tansu Aydın olay yerinde hayatını kaybetmiş, Polis memuru Ali Karahan ise ağır yaralanmış, ancak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, olayın ardından başlatılan geniş kapsamlı operasyonlarda, olayla ilgili oldukları şüphesiyle göz altına alınan 17 kişiden 11’i  emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmış, geri kalan  6 şüpheliden  çöp kamyonu şoförü M.D. ile belediye çalışanı Y.E. adliyeye çıkarılmıştı.

Mahkeme, M.D'nin de adli kontrol kapsamında tutuksuz yargılanmasına karar verirken,  tutuklanmasına verdiği Y.E  ise  cezaevine gönderildi.

Aynı olayla ilgili olarak gözaltına alınarak Çocuk Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanarak dün mahkemeye sevk edilen yaşları küçük 4 zanlıdan H.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, A.Z., Y.K. ve M.C.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Böylece yaşanan saldırı ile ilgili tutuklananların sayısı 4’e yükseldi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler