Diyarbakır Dicle Durabeyli köyü kutlu doğum etkinliği 2015 foto peygamber sevdalıları

Diyarbakır Dicle Durabeyli köyü kutlu doğum etkinliği 2015 foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Dicle ilçesinin Durabeyli (Darat) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Hani İrşad-Der tarafından Dicle’nin Durabeyli (Darat ) köyünde ‘Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)’ temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Köy halkının yoğun katılım gösterdiği etkinlik, Cuma namazının ardından yemek ikramından sonra Fetullah Şahin Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Grup Aksa’nın okuduğu mevlit ile devam etkinlikte Aksa İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilere köy halkının eşlik ettiği görüldü.

“Çocuklarımızı İslam aşığı yapalım”

Programda bir konuşma yapan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Celal Bozdaş, Hz Muhammed’in (sav) ümmeti olarak büyük bir ikrama mazhar oldukların belirterek, “Ama ümmet olmak sadece söylemekle olmaz, amel ile hayatta tatbik ederek olur. Mademki, ‘Annemiz babamız sana feda olsun ya Resulullah’ diyoruz, o halde hayatımızı Resulullah’ın sünneti çerçevesinde şekillendirelim. Çocuklarımızı İslam fıtratı üzerine yetiştirip İslam ve Kur’an aşığı gençler yapalım. Yoksa dışarıya salıp gayri ahlaki bir halde olurlarsa bunun vebalini ödeyemeyiz.” ifadelerini kullandı.

“Kadınlar Allah’ın emirlerine sarılmalıdır”

Konuşmasında kadınlara da seslenen Bozdaş, “Ey bacılarım! Örtü ayeti ilk nazil olduğu sırada bütün bayan sahabeler örtüye dair ellerine ne geçtiyse alıp örtündüler, hatta kimi sahabeler çuval, kimileri yorgan ve minder kılıflarını çözüp kendilerine örtü edindiler. Sizler de bu asrın mü‘mineleri olarak İslam’a ve Allah’ın emirlerine daha fazla sarılmanız gerekir.” şeklinde konuştu.

Program, Molla Münir Hocanın okuduğu dua ile son buldu.İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler