Diyarbakır Dicle'de gençler bağımlılıklar konusunda bilgilendirildi

Diyarbakır Dicle'de gençler bağımlılıklar konusunda bilgilendirildi

Dicle ilçemizde gençlere bağımlılıklarla mücadele konusunda bilgi vermek için konferans düzenlendi.

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Müftülüğü ve Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği tarafından, "Keşke Dememek için Hayır De" temalı konferans gerçekleştirildi.

Dicle Halk Eğitim Merkezinin konferans salonunda düzenlenen programda Dicle İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın, katılımcılara hitap etti.

İlçede bağımlılıkla mücadele noktasında özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı personeliyle beraber ciddi bir çalışma içerisinde olacaklarını belirten Akın, madde, tütün ve dijital bağımlılığın, yeni neslin başına bela olduğunu söyledi.

Akın, "Gençliğin kendisini bu konuda muhafaza etmesi çok önemlidir. Ben ve personellerim, hem din görevlisi hem de 'abi' sıfatıyla gençlere yardımcı olma noktasında elimizden geleni yapacağız. Çok yakın zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı Dicle İlçesi Gençlik Merkezinin açılması için çalışmalarımız da var." dedi.

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger ise öğrencilere bağımlılıklarla mücadelede "hayır" demenin önemini anlattı.

Arkadaş seçiminde dikkatli davranılması gerektiğini dile getiren Öger, "Gelecekle ilgili kaygısı olmayan insan, bağımlılık yapıcı maddeleri kullanma noktasında daha zayıf davranış sergiliyor. Dicle ilçesinin geleceği için kendisini muhafaza eden gençlere ihtiyaç vardır. Sağlıklı bir toplumun inşasında, iyi bir birey olma yolunda ailesine, içinde yaşadığı topluma faydalı olmak için kişinin bedensel ve ruhsal olarak hastalık yapan, zarar veren maddelerden uzak durması gerekir. Kötü davranış ve söylemlerden kendini muhafaza etmesi gerekir. Okumak önemlidir. Okuyan insanlar ilmiyle dünyanın gündemine oturuyor. İnsan okuyunca sağlıklı düşünen, olumlu davranan ve toplumsal manada pozitif fayda sağlayan kişi olur." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.