Diyarbakır Ergani’de 15 Temmuz şehidi anıldı video foto

Diyarbakır Ergani’de 15 Temmuz şehidi anıldı video foto

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Askeri Çoban için memleketi Diyarbakır Ergani’de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Ergani Kaymakamlığı tarafından “15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Askeri Çoban’ın evi ve kabri ziyaret edildi, şehidin anısına mevlit okutuldu.

15 Temmuz darbe girişimi seneyi devriyesi dolayısıyla Askeri Çoban’ın ailesi ve kabri ziyaret edildi. Ziyarete Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili İdris Bal, Ergani Kaymakamı Mesut Çoban, HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran, AK Parti Ergani İlçe Başkanı Şükrü Sayan, şehidin akrabaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mezarlık ziyaretinden sonra Camii Kebir’de mevlit okutuldu. Ergani Müftüsü Abdulrakip Arslan’ın kıldırdığı öğle namazından sonra okunan mevlide Ergani Kaymakamı Mesut Çoban, HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran, AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Sayan, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Eyüp Turhan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlit sonrası açıklamalarda bulunan Ergani Müftüsü Abdulrakip Arslan, “15 Temmuz’da memleketimizi büyük bir badireden atlatan Rabbimize hamdolsun” dedi.

Arslan şöyle konuştu: “Ezanlarımızın susmaması için canlarıyla şehadete koşan kardeşlerimize Rabbimiz rahmet etsin. Bugün tüm Türkiye’de, 81 ilde öğle namazından sonra şehitlerimiz için dualar edildi, mevlitler okundu. 15 Temmuz’un sene-i devriyesinde onları rahmetle anıyoruz. Cenab-ı Allah bir daha böyle bir zorluk yaşatmasın. Cenab-ı Allah cümlemize Resulullah’ın açtığı kutlu davada yürümeyi nasip etsin. Cenab-ı Allah sûreti Haktan görünüp bizleri aldatanlardan eylemesin ve onların şerrinden bütün İslam âlemini muhafaza etsin.”

Mevlitten sonra şehitler anısına yemek verildi. Müftüsü Arslan’ın yaptığı duanın ardından etkinlik sona erdi.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler