Diyarbakır Ergani'de 15 Temmuz şehitleri için hatim programı

Diyarbakır Ergani'de 15 Temmuz şehitleri için hatim programı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlara ithafen düzenlenen hatim programında şehitlerin ruhları için Yasin-i Şerif okunup, dualar edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Şehitlerimiz için 100 Bin Hatim Okuyoruz" etkinliği kapsamında cuma namazı öncesinde bütün camilerde Yasin-i Şerifler okunarak, 100 bin hatmi şerifin duası yapıldı.

Ergani Camii Kebir'de düzenlenen program kapsamında İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, 15 Temmuz’un seneyi devriyesinde Allah'a çokça şükredilmesi gerektiğini söyledi.

Arslan, "Böylesi günlerde, Allah'ın bize ihsanını, nimetini indirdiği zamanlarda Rabbimize çokça şükretmek lazımdır. Şehitlerimizin tamamını rahmetle, minnetle anmak lazımdır. Çünkü o meşum gecede hainlerin istediği gibi olsaydı hürriyetimiz kalmayacaktı. Tüm dünya zalimlerin elinde oyuncak olacaktı. Allah'a hamdolsun, bizi böyle bir günden kurtardı, tekrar Muhammed Mustafa'nın dinini yaşamayı bizlere nasip etti. Dolayısıyla bugün şükür, rahmet, mağfiret günleridir. Şehitlerimizi rahmetle anmak lazımdır. Cenabı Allah bir daha böyle bir tehlikeyi, badireyi bu memlekete yaşatmasın. Bütün dünya Müslümanlarının, mazlumlarının duası budur." dedi.

Konuşmanın akabinde şehitlerin ruhu için Yasin-i Şerifler okunarak, dualar edildi. Cami imamları tarafından ilahiler seslendirildi.

Etkinlik kapsamında okunan 100 bin hatmi şerifin duası yapıldıktan sonra eller dua için semaya kalktı.

Arslan'ın yaptığı duaya "âmin" diyen vatandaşlar daha sonra okunan öğle ezanı sonrası cuma namazı için saf tuttu.

Programa Müftü Arslan, İlçe Kaymakamı Mesut Çoban, HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.