Diyarbakır Gürbüz köyünde Kutlu Doğum programı

Diyarbakır Gürbüz köyünde Kutlu Doğum programı

Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz beldesinde halkın yoğun katılımıyla düzenlenen Kutlu Doğum programında, kurtuluşun Resulullah'ın (sav) ahlakında olduğu vurgulandı.

DİYARBAKIR - Peygamber sevdalıları platformu üyesi derneklerden Hani İrşad-Der Gürbüz (Cevzi) beldesinde çevre köylerin de katılımıyla kutlu doğum etkinliği düzenledi. Mehmet Emin Çiçek Hocanın Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kürtçe mevlid-i şerifin okunmasıyla devam etti.

 

Açılış konuşmasını Zazaca yapan M. Ali Durgunsu, kurtuluşun Resulullah'ın (sav) ahlakında olduğunu belirterek, "Erkeklerin bizatihi efendimizi, kadınların da efendimizin mübarek eşlerini ve hanım sahabeleri takip etmesi gerekir ki gerçek kurtuluş yaşansın" ifadelerini kullandı.

 

Peygamberimizin "kişi sevdiği ile beraberdir" Hadis-i Şeriflerini hatırlatan Durgunsu, "Ahirette peygamberlerle beraber olmak istiyorsak onu sevmeli ve onun yolundan gitmeliyiz" dedi.

 

Etkinlik grup Aksa ve Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ezgi ve ilahilerle devam etti.


Programda Türkçe bir konuşma yapan eğitimci yazar Yasin Karadağ ise, kopkoyu bir karanlığın alemi kapladığı, her türlü cahiliye çirkefliğinin yaşandığı bir dönemde Allah (c.c) Hz. Muhammed'i (sav) gönderdiğini ifade ederek, "Nasıl ki peygamber zamanında onu seven onu takip eden sevdalıları olan Ali, Ömer, Hamza vardıysa bu gün de onu seven onu yaymaya çalışan peygamber sevdalıları vardır" diyerek sözlerini bitirdi.

 

Etkinlik İhsan Yaşar hocanın okuduğu duayla sona erdi. (Ahmet Akyıldırım - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum