Diyarbakır halkı: Yasin insanlık için bir mesajdır

Diyarbakır halkı: Yasin insanlık için bir mesajdır

6-7 Ekim'de PKK/HDP'liler tarafından Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinin yıldönümü nedeniyle Şehitler Kervanı Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasının ardından Diyarbakır halkı duygu ve düşüncelerini anlattı.

Geçen yıl Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmesinin yıldönümü nedeniyle, Şehitler Kervanı Platformu tarafından düzenlenen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterirken, İlke Haber Ajans’ına konuşanlar, Yasin’in insanlık için bir mesaj olduğunu ifade ettiler.

İnsanlığının katledildiği bir yerde, caniliğin ve canavarlığın anlatıldığı bir adreste bulunmak kadar acı bir şey olamayacağını kaydeden Münevver Korkmaz, bu acı günü unutmayacaklarını ve bu günün unutulamayacak bir gün olduğunu ifade etti.

‘Zalimler için yaşasın cehennem’

Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadet yıldönümlerini tebrik eden Serap Ürsen, katliama sebep olanları Allah’a havale ettiklerini ve adaletin bir gün tecelli edeceğini söyledi.

Allah’ın şimdiye kadar mazlumun hakkını kimseye bırakmadığını belirten Şeyma Gülkaya da “Şimdiye kadar zalimin huzur bulduğu görülmemiştir. Zalimler için yaşasın cehennem! Zaten zalimlerin hakkından ancak cehennem gelir.” diye konuştu.

‘Onların davasına sahip çıkmak için gönüllüyüz’

Sümeyye Korkmaz, geçen sene Yasin Börü ve arkadaşlarının akan kanlarının rahmet ve bereketle insanların ruhlarını canlandırdığını dile getirdi.

Osmaniye’den Diyarbakır’a gelerek Yasin Börü’nün şehadetinin yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinliğe katılan Mücahid Demircan, “Katledilen Şehitlerimizin yanındayız ve onların davasına sahip çıkmak için gönüllüyüz.” söyledi.

‘Şehadet aşkını kalbimizde hissetmek için geldik’

Şiddetli yağmura rağmen halkın anma programına yoğun katılım gösterdiğini belirten İbrahim Üstün, “Allah, kardeşlerimizin şehadetlerini kabul etsin. Şehadet aşkını kalbimizde hissetmek için geldik.” şeklinde konuştu.

Siverek’ten Diyarbakır’a gelerek programa katıldığını ifade eden Sabri Karayel ise “Allah, sevdiklerini şehadetle yanına alarak onları mükâfatlandırıyor.” dedi.(M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz/Yunus Sırat – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler