Diyarbakır halkından Bangladeş’teki idamlara tepki video foto

Diyarbakır halkından Bangladeş’teki idamlara tepki video foto

Bangladeş'te Cemaat-i İslamî’nin lideri Mutiurrahman Nizami’nin, laik Hasina hükümeti tarafından idam edilmesine tepki gösteren Diyarbakır halkı, âlimlerin miraslarına sahip çıkma çağrısında bulundu.

Bangladeş'te 1971 bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan sorumlu tutulan Cemaat-i İslami'nin lideri Mutiurrahman Nizami’nin idam edilmesi sert tepki gösteren Diyarbakırlılar, Müslümanların gaflet uykusundan uyanması ve âlimlerine sahip çıkması çağrısında bulundu.

Bangladeş'te Cemaat-i İslami'nin lideri Nizami’nin, laik Hasina hükümeti tarafından idam edilmesinin Müslümanların birlik ve beraberliğinin dağılmasıyla yakından ilişkili olduğunu dile getiren Servet Sırtlan, zulme uğrayan bir Müslüman’a yardım etmeyen ve zulme uğramasına sessiz kalan tüm Müslümanların da o zulme ortak olduğunu ifade etti.

Müslümanların gruplaşmaları, ihtilafa düşmeleri nedeniyle güçten düştüğünü ve İslam düşmanlarına karşı Yahudi ve Hıristiyanlara karşı birlik olması gerektiğini belirten Sırtlan,  “Hakikaten iman etmiş olsaydık, Müslüman liderlerimizi asabilirler miydi? Bangladeş’te âlimlerimizi asabilirler miydi? Eğer Müslümanlar birlik halinde âlimlerini savunsaydı, ayaklansaydı, tepkilerini ortaya koysaydı, zalimleri tükürükleriyle boğarlardı.” dedi.

“Müslümanlar, ayağını yere vurmalıdır”

Ramazan Yılmaz, “Benim yaşım 34, bu yaşıma kadar henüz bir Hıristiyan papazın ya da Yahudi hahamının idam edildiğini duymadım. Her nedense ne olursa hep Müslümanlara oluyor. Dünya bu zulümlere sessiz, kalıyor. Peki, Müslümanlar neden sessiz kalıyor. Biz sustukça zalimler üzerimize geliyor ve gelmeye devam edecektir. Müslümanlar, artık bilinçlenmelidir. Ayağını yere vurmalıdır. Müslüman kesinlikle korkmayacaktır. Biz korktuğumuz için bu hale düştük. Komşu ülkelerimizde her gün katliamlar oluyor. Bir Ermeni öldürülmüştü yıllar önce, hala bazıları onun adını ağzından eksik etmiyor. Müslümanlar her gün ölüyor. Bangladeş’te de diğer ülkelerde de âlimlerimize sahip çıkmalıyız.”  ifadelerini kullandı.

“Eğer Müslümanlar uyanırsa, kimse Müslümanların âlimlerini asamaz”

İslam ümmetinin silkelenmesi gerektiğini belirten Abdussamed Yıldırım ise “Eğer Müslümanlar uyanırsa, kimse Müslümanların âlimlerini asamaz. Bir âlim, tüm Müslümanları temsil ediyor. Âlimi asan tüm Müslümanları asmış sayılır.” diye konuştu.

Nevzat Kaya, “Müslümanlar, yaşadığımız 21. yüzyılın bu fırtınalı ortamında bir olmalı, diri olmalı, sabırlı olmalıdırlar. Günümüzün siyasileri ve güçlerinin bizi bu tür zulümlere alıştırma ve razı etme çabası var gibi geliyor bana. Müslümanlar uyanmalı.” şeklinde konuştu.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.