Hani'de Yasin Börü parkı açıldı

Hani'de Yasin Börü parkı açıldı

Diyarbakır’ın Hani İlçesinde Yasin Börü ve katledilen çocuklar adına park açıldı.

Diyarbakır’a bağlı Hani ilçe Belediyesi tarafından PKK tarafından 6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen 16 yaşındaki Yasin Börü ve farklı illerde katledilen çocuklar adına park açıldı.

Henüz yapım aşamasında olan parkların önümüzdeki aylarda tamamlanması bekleniyor. Konuyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Hani Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Timur, bir nebzede olsa ismi geçen bu çocukların ailelerinin acılarını paylaşmayı amaçladıklarını söyledi.

Timur; Diyarbakır, Van ve Hakkâri’de farklı tarihlerde yapılan PKK saldırıları sonucu katledilen çocuk yaştaki kişilerin ismini yaşatmak istediklerini belirtti.

Timur, “Hani ilçe merkezimizde, şehit edilen 6 çocuğumuzun, gencimizin ismini, şu anda Hani’de bulunan çocuk parklarına verdik. Bunlardan biri şu anda içinde bulunduğumuz Yasin Börü parkı. Yasin Börü, bilindiği üzere 2014 yılında 7-8 Ekim’de kurban eti dağıtırken şehit edilen bir gencimiz. 16 yaşındaydı. Onun dışında yine Sur ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında bir yaşındaki çocuğumuz Ceylin Naz Aydın, maalesef katledildi. Onun ismini verdik. Van ili Gürpınar ilçesine bağlı Akdoğu köyü Ata Binen mezrasına yapılan saldırı sonucu yine bebek yaştaki olan çocuğumuz Bilgehan Şapkacı ismini verdik. Onun dışında Çınar ilçesinde bombalı terör saldırısı sonucu şehit edilen Mevlide İrem Çiftçi ismini verdik. Diğer taraftan Çınar ilçemizde bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ecrin Açıkgöz ismini verdik. Hakkâri Çukurca’da 5 yaşında katledilen Viyan Kanat ismini verdik.” dedi.

Timur, bir nebze de olsa ailelerinin acılarını paylaşmak, bu çocukların ismini yaşatmayı amaçladıklarını ifade etti.

Halktan çok olumlu tepkiler aldığını belirten Timur, “Gerek Hani halkı tarafından, gerek çocuklarımızın ailelerine baktığımız zaman çok olumlu tepkiler aldığımızı görüyoruz. Yani neden bu kadar olumlu tepki aldığımıza gelince de Hani ilçemizde önceki dönemde bir tane çocuk parkı dâhi yok iken, şu anda özellikle Hani merkez ve mahallelerinde toplamda 15 çocuk parkı ve biri de şehir parkı olmak üzere 16 tane parkımızın çalışmalarına başlandı. Bunların büyük bir kısmı tamamlanmak üzere, bir kısmı yapım aşamasında, bir kısmı ise ihale aşamasında olan parklarımız. Bunları da en kısa zamanda faaliyete sokmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

“Parklarımızın bitimine yakın tekrar ailelerle irtibata geçeceğiz buraya davet edeceğiz.”

Parklara vermeyi düşündükleri isimlerin aileleriyle görüşüp onayını aldıklarını söyleyen Timur, parklar hizmete açıldıktan sonra yine bu aileleri buraya davet edeceklerini aktardı.

Timur, “Yapım aşamasında özellikle bu çocuk parklarına isimlerini vermeyi düşündüğümüz zaman önceden aileleriyle iletişime geçtik. Kendilerinden de olumlu yanıt alınca bunu meclis kararıyla, resmiyete geçirerek şu anda bulunduğumuz parklara isimlerini verdik. Parklarımızın bitimine yakın tekrar ailelerle irtibata geçeceğiz. Ailelerimizi de buraya davet edeceğiz. Gelirlerse de çok mutlu olacağız.” ifadelerini kullandı.

Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Timur şöyle devam etti:

“İlçemize bakıldığı zaman kayyumdan önce ve sonra diye kıyaslama yapıldığı zaman gerçekten çok büyük bir değişimin olduğunu görüyoruz. Sadece parklarla değil birçok projelerle şu an yapımı devam eden gerek kadın taziye evleri, dinlenme evi,  gerek su arıtma tesisi için şu anda proje aşamasındayız. Proje onaylanmış durumda. Onun dışında büyük bir proje olan ‘Dere Islah Projesi’ onun dışında şu anda yapmış olduğumuz Kültür Merkezi var. Kültür Merkezi de bitti. İnşallah kısa bir zaman içinde açılışını yapacağız. Halkımıza kazandıracağız. Bu kültür merkezi de çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik hizmet verecek. Diyebiliriz ki Diyarbakır’da ki bütün ilçelerinden daha fazla kitap bulunduran bir kütüphane olması, sinema salonunun olması, okuma yazma kursları, el sanatları, resim ve müzik kurslarımızla gençlerimizin, çocuklarımızın halkımızın hizmetine sunacağız. İnşallah önümüzdeki süreçte birkaç ay sonrasında da bunu çıplak gözle de çok iyi bir şekilde vatandaşlarımız görecekler.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.