Diyarbakır Hazro'daki kavganın nedeni PKK!

Diyarbakır Hazro'daki kavganın nedeni PKK!

Diyarbakır'da 2 aile arasında bu sabaha karşı çıkan silahlı kavgada 8 kişi hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın Hazro İlçesi'ne bağlı Çiftlibahçe Köyü'nde ailelerinden 2 gencin PKK'ya katılmasından 'Tekin' ailesini sorumlu tutan 'Uğurlayan' ailesi fertleri arasındaki tartışma, silahlı çatışmaya döndü. Çatışmada, ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Buna göre, çatışmada Salih Uğurlayan, Bedriye Uğurlayan, Aysel Uğurlayan, Mehmet Tekin, Şadiye Tekin, Sevim Tekin, Abdullah Tekin ve Remziye Taşlık öldü.

KAVGANIN NEDENİ PKK

Olay, Hazro İlçesi'ne bağlı Çiftlibahçe Köyü'nde bu sabah meydana geldi. Gani Uğurlan'nın bir oğlu ile bir yeğeni 3 gün önce kayboldu. Uğurlayan ailesi iddiaya göre, çocuklarının dağa çıkarak PKK'ya katıldığını öğrendi. Uğurlayan ailesi, Ömer Tekin'in BDP'den belediye encümeni olması nedeniyle çocuklarının dağa çıkmasından sorumlu tutması üzerine iki aile arasında dün kısa süren tartışma çıktı. Bu sabah da devam eden tartışma, silahlı kavgaya dönüştü.

JANDARMA GİRİŞ-ÇIKIŞLARI TUTUYOR

Çıkan silahlı çatışmada, ilk belirlemelere göre aralarında kadınların da bulunduğu 8 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Köye sevk edilen jandarma ekipleri, köye giriş-çıkışları kontrol altına alırken, savcılık olay yerinde incelemeye başladı.

Ölen 8 kişinin cesedi Hazro Devlet Hastanesi'nde getirilirken, 4 yaralı da Hazro ve Silvan ilçeleri ile Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler