Diyarbakır İl Güvenlik Koordinasyon Toplantısı Lice'de yapıldı

Diyarbakır İl Güvenlik Koordinasyon Toplantısı Lice'de yapıldı

Diyarbakır İl Güvenlik Koordinasyon Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy ve kentin protokol üyelerinin katılımıyla Lice ilçesinde yapıldı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kentin protokol üyeleriyle birlikte operasyonun devam ettiği Lice ilçesine giderek il güvenlik koordinasyon toplantısını yaptı.

Vali Aksoy, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ata Kalkan, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve beraberindeki heyet, operasyonların sürdüğü Lice ilçesine giderek, toplantıyı gerçekleştirdi.

Aksoy, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ata Kalkan, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil ile Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 6 ilçeye bağlı 104 köyü kapsayan bin 528 metrekarelik bir alanda asker, polis ve güvenlik korucularının da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 güvenlik görevlisinin katıldığı operasyon bölgesine gitti.

Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı Lice Karayolu'nun stratejik noktalarında güvenlik önlemi alan asker ve polis ekiplerini selamlayan Vali Aksoy ve beraberindekiler, daha sonra Lice Belediyesi'ne geçti. Burada Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüten İlçe Kaymakamı Sinan Başak tarafından karşılandıktan sonra ilçe esnafını ziyaret etti.

Sonrasında 1'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı'na geçen Vali Aksoy ve beraberindeki heyet, askeri yetkililer tarafından karşılandı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, Lice’de sürdürülen operasyonlar nedeniyle toplantıyı burada gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Aksoy, "Bugünkü toplantımızı Lice'de yapmamızın en temel nedenlerden biri Lice'de yürütülmekte olan büyük bir operasyonla ilgili hem arkadaşlarımızdan bilgi almak, hem de yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere buradayız. 10 binin üzerinde polis, asker ve korucunun görev aldığı bir operasyon gerçekleştiriliyor. Onlardan bilgi almak ve değerlendirme yapmak üzere buradayız. Operasyon devam ediyor, arkadaşlarımızın bu çalışmalarında kendilerine başarılar diliyoruz. Büyük özveri içerisinde, çok sıcak hava şartlarına rağmen arkadaşlar gece, gündüz demeden bu çalışmaları ortaya koyuyor. Çalışmaları yürüten en üstteki komutandan, en alttaki bütün polis ve uzman çavuşumuza kadar bütün arkadaşlarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Terörle mücadele konusunda devletimiz büyük bir kararlılık içerisinde bu çalışmaları ortaya koyuyor. Güvenlik birimlerimiz de alınan bu kararlar çerçevesinde bu çalışmaları hassasiyet içerisinde yürütüyor. Terör sona erinceye kadar, silahlı unsurlar ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadele devam edecek." dedi.

"Ön çalışmalarda Hint keneviri ekilmediğini görüyoruz"

Diyarbakır’ın bazı kırsal bölgelerinde yürütülen kapsamlı operasyon ile ilgili bilgiler aktaran Aksoy, "Operasyon 10 gün daha devam edecek. Bin 528 kilometrekarelik alan ama 10 gün daha devam edeceğini değerlendiriyoruz. Şu ana kadar 2 terörist ölü ele geçirildi. Yaklaşık olarak 300 kilo toz ve kubar esrar ele geçirildi. 700 bin Hint keneviri ele geçirildi. Geçtiğimiz yıl yine bu bölgede yürütülen operasyonda 67 milyon Hint keneviri  ele geçirilmiş ve imha edilmişti. Bu yıl yaptığımız ön çalışmalarda Hint keneviri ekilmediğini görüyoruz. Ağırlıklı olarak buğday ya da başka ürünler var, ya da boş olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz yıl yaptığımız operasyonların sonuçlarını çok açık ve net bir şekilde görüyoruz." şeklinde konuştu.

Vali Aksoy'un konuşmasının ardından il güvenlik koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. (Abdurrahman Tetik- İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler