Diyarbakır İl Müftülüğüne Yavuz Selim Karabayır atandı

Diyarbakır İl Müftülüğüne Yavuz Selim Karabayır atandı

Diyarbakır İl Müftülüğüne Erzincan İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır atandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Başbakan Yardımcılığı tarafından Diyanet İşleri Başkanlığında yapılan atamalara dair karar yayımlandı. Kararda, Diyarbakır İl Müftülüğüne Erzincan İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'ın atandığı belirtildi.

Yavuz Selim Karabayır kimdir?

Yavuz Selim Karabayır, 1968 yılında Kars'ın Sarıkamış ilçesinin Parmakdere köyünde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Sarıkamış'ta tamamladı.

1988 yılında Sakarya'nın Kaynarca ilçesi Birlik köyünde imam-hatip olarak göreve başladı. Daha sonra sırasıyla merkez Harmantepe köyü, İstanbul Halıcıoğlu Turşucu Hüseyin Çelebi Camii ve Erzurum Üniversitesi Lojmanlar Camii'nde imam-hatip olarak görev yaptı.

1994 yılında başladığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde sürdürdüğü 2 yıllık (İMYO) eğitim ve öğretiminin ardından 1997 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Askerliğini yaptıktan sonra Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezini 2002 yılında bitirip, Adıyaman'ın Besni ilçesinde vaiz olarak atandı.

Sırasıyla Adıyaman'ın Çelikhan ve Samsat ilçelerinde, Düzce'nin Yığılca ve Kaynaşlı ilçelerinde müftü olarak görev yaptı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Karabayır, Arapça bilmektedir ve meşhur Sahâbi Safvan B. Muattal'ın hayatını anlatan "Samsat'ta Bir Gül" adlı yayımlanmış eseri vardır. 2009 yılının Ekim ayında Düzce'nin Kaynaşlı ilçesine müftü olarak atandı ve buradaki hizmetinden sonra 2 Ağustos 2014 tarihinde Erzincan İl Müftülüğüne atandı ve resmen görevine başladı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler