Diyarbakır’ın 4 ilçesinde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır’ın 4 ilçesinde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır Valiliği, Hazro, Kulp, Silvan ve Lice İlçelerine bağlı 16 köy ve 22 mezrada sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu.

Diyarbakır Valiliği, Hazro, Kulp, Silvan ve Lice İlçelerine bağlı 16 köy ve 22 mezrada ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada Hazro, Kulp, Silvan ve Lice ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK’lilere yönelik operasyonun düzenleneceği belirtildi.

PKK ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek ve bölgede PKK tarafından tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek, malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyonun düzenleneceği ifade edilen açıklamada, Lice ilçesine bağlı olan; Budak, Dallıca, Tepe, Türeli, Kabakaya, Kutlu, Oyuklu köyleri ile Hevselbey, Kolbağı, Alataş, Kalkanlı, Bakanlar, Hacıcemil, Esenli, Çaylarbaşı, Göçer, Kerpiçören, Çanak mezraları, Hazro ilçesine bağlı olan; Mutluca köyü ile Şahgeldi mezrası, Silvan ilçesine bağlı olan; Çaldere, Dolaplıdere ve Dağçılar köyleri ve Üçdirek, Ergeçiti, Kayabağı ve Erkenciler mezraları), (Kulp ilçesine bağlı olan; Çukurca, Demirli, Düzce, Bayıkköy ve Taşköprü köyleri ile Zümrütlü, Keçiveren, Yukarıpolat, Aşağıpolat, Mevik ve Taşköprü mezralarında bugün saat 05.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiğine yer verildi. (İLKHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler