Diyarbakır İslami STK’lar Halep katliamını telin etti video foto

Diyarbakır İslami STK’lar Halep katliamını telin etti video foto

Diyarbakır İslami STK’ları, Suriye rejimi ve Rus uçaklarının Halep’teki katliamlarını telin etmek amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır İslami STK’ları, Suriye Rejimi ve Rus uçaklarının Suriye’nin Halep kentinde son 10 günde 250 kişiden fazla sivili katletmesini, yüzlerce kişiyi yaralamasını düzenledikleri kitlesel basın açıklamasıyla telin etti. Kitlesel basın açıklamasında, Avrupa,  Amerika ve Rusya’nın Müslümanlara karşı birleşerek, kurdukları fitne tezgâhlarıyla Müslümanların uyanışını boğmaya ve kaosa çekmeye çalıştığına dikkat çekildi.

Yenişehir Ofis Semti AZC Plazanın önünde yapılan kitlesel basın açıklamasını Diyarbakır İslami STK’lar adına okuyan Ferzande Lale, İslam beldesi olan Suriye’den yükselen feryadın acısını hissederek burada toplandıklarını hatırlattı.

Lale, Esed’in katliamlarının; çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden devam ettiğini belirterek, “Ona destek veren Emperyalist güçler de Müslüman kanına büyük bir iştahla dadanmış ve Müslümanların cesetleri üzerinden kendilerince güç gösterisi yapmaya devam etmektedirler. İslam coğrafyasının kadim düşmanları olan ikiyüzlü Avrupa, büyük şeytan Amerika ve barbar Rusya, söz konusu Müslümanlar ve İslam coğrafyası olunca hemen birleşip kurdukları fitne tezgâhlarıyla Müslümanların uyanışını boğmaya ve Müslümanları kargaşanın ve kaosun girdabına sokmaya çalışmaktadırlar.  Bu, onların yüzyıllardır uyguladıkları siyasetin değişmez özelliğidir.” dedi.

“Ümmete kurulan tezgâhın farkındayız”

Müslümanlar olarak, ümmet coğrafyasında kurulan bu tezgâhın farkında olduklarının altını çizen Lale,” Söz konusu Müslümanlar olunca kılı kıpırdamayan zalim müstekbirler kendilerine bir zarar dokunduğu vakit hemen demokrasi ve insan hakları söylemine sarılıp kendilerince ürettikleri içi boş insancıl söylemlerin havariliğini yapmaktadırlar. Ancak bizleri artık kandıramayacaklarını bilmeleri lazımdır. Ve bilsinler ki Müslümanların uyanış süreci başlamıştır. Bugün bu uyanışa bütün varlıklarıyla gönül veren, can veren ve sebat eden Suriyeli kardeşlerimiz inşallah ümmet coğrafyasının kurtuluş müjdesiyle kutlu bir zafere uyanacaklardır.” İfadelerini kullandı.

Müstekbir güçlerin, Suriye'den yankılanan özgürlük sedasının onların yıkılışına öncülük ettiğini bildiğini ve bunun için ellerinden gelen her türlü kirli politikayı tedavüle soktuğuna vurgu yapan Lale, “Şu gayet açıktır ki Suriye özgürleşirse bu İslam coğrafyasının kurtuluş umudunu daha da ileriye taşıyacaktır. Onun için Ortadoğu'yu yangın yerine çeviren bu kanlı ittifakın bütün bileşenleri Müslüman halkın iradesini hiçe sayıp Esed gibi zalim bir diktatöre destek çıkarak kan üstüne kurdukları zulüm düzenlerini ayakta tutmaya çalışmaktadırlar. Ancak Rabbimizin inayetiyle kurdukları tuzaklar onların başına geçecektir inşallah.” diye belirtti.

“Demokrasi ve insan hakları söylemleriniz koca bir yalandan ibarettir”

Rusya, Amerika ve ikiyüzlü Avrupa devletlerine de seslenen Lale, basın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sizin demokrasi ve insan hakları söylemleriniz koca bir yalandan ibarettir. Sizler dünyaya ölüm, zulüm ve kıyımlar ile hükmetmenin tarihini yazmış kanlı zalimler olduğunuzu bir kez daha dünyanın gözü önünde ispatladınız. Bugün Suriye’nin dört bir yanında ve Halep’te döktüğünüz kanlar, inşallah sizin yıkılışınızın umudunu besleyerek tarihe şahitlik edecektir. Şunu da iyi bilin ki bizler ölümden korkmuyoruz ey zalimler. Çünkü bizler taptığınız bu dünyanın geçici olduğunu ve sizin de ilelebet burada kalmayacağınızı biliyoruz. Bugün bu dünyada yaptıklarınızın, yarın karşılıksız kalmayacağına da iman etmişiz.”

 “Onurlu bir ölümün, her zaman zilletle yaşamaktan daha üstün olduğunu ispatladınız”

“Ey hürriyet sevdalısı ve yalnız Allah’a kulluğu seçmiş onurlu Suriyeli kardeşlerimiz!” diyen Lale, “Şehadetiniz mübarek olsun ve direnişiniz kutlu bir zafere doğsun. Sizler, ümmetin onuru ve iftiharısınız. Bizlere gösterdiğiniz izzetli kıyamınızla onurlu bir ölümün, her zaman zilletle yaşamaktan daha üstün olduğunu ispatladınız. Bizler şahidiz ki siz, Allah’a verdiğiniz sözde durdunuz. Can, mal ve evlatlarınızı Allah için feda ettiniz. Ve şahitliğin en güzelini yaparak Rabbinizin hoşnutluğuna eriştiniz. Sizden geride kalanlar da sebat etmeye devam etmektedirler.  Bütün bu yaşananların ümmet için çok acı olduğunu biliyoruz ve buradan haykırarak şahitliğimizi göstermeye çalışıyoruz. Belki başımıza bombalar yağmıyor ama yüreğimizin en derin noktasından kopup gelen kardeşlik duygusuyla bir nebze de olsa bir şeyler söylemenin sorumluluğunu hissediyoruz. Ve bunun Rabbimizin katında bir mazeret olmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Lale, son olarak her zaman mazlum Suriyelilerin yanında ve destekçileri olacaklarını, aynı zamanda da kim olursa olsun zalimlerin karşısında duracaklarını kaydetti.

İLKHA



























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.