Diyarbakır Kocaköy’de 153 bin kök Hint keneviri ele geçirildi

Diyarbakır Kocaköy’de 153 bin kök Hint keneviri ele geçirildi

Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde yapılan operasyonda 153 bin 532 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde yapılan operasyonda 153 bin 532 kök Hint kenevirinin ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Hani ilçesi Kırım Mahallesi'ne düzenlenen operasyonda patlayıcı yapımında kullanılan yaklaşık 6 ton gübre bulunduğu belirtildi.

Kocaköy ilçesindeki Şaklat Mahallesi'nde 10-11 Ağustos'ta 11 ayrı bölgede yapılan aramada 99 kilo 150 gram kubar esrar, 153 bin 532 kök Hint keneviri ve ruhsatsız av tüfeği ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, uyuşturucunun imha edildiği bildirildi.

Kırım Mahallesine düzenlenen operasyonda da 2 PKK’li ile temas sağlandığı aktarılan açıklamada, PKK’lilerin ateşe karşılık vermeden uzaklaştığı, aramada dürbün, su şişesi, şemsiye ve gömlek gibi yaşam malzemeleri bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, "Operasyon bölgesinde İHA/İKU tarafından tespit edilen şüpheli aracın takibi sonrasında icra edilen faaliyetlerde, terör örgütü propagandası yaptığı ve yoklama kaçağı olduğu iddiasıyla aranan 2 kişi yakalanmış, adli aramalarda 5 ruhsatsız otomatik av tüfeği ele geçirilmiştir. Yakalanan şüpheliler ve delil niteliğindeki malzemelerle ilgili kriminal incelemelere başlanılmıştır." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.