Diyarbakır kutlu doğum etkinliğine katılan bayanlar, duygularını paylaştı video

Diyarbakır kutlu doğum etkinliğine katılan bayanlar, duygularını paylaştı video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen ve yüz binlerin katılımıyla Newroz Miting alanında kutlanan Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğine katılan bayanlar, duygularını İLKHA’ya anlattı.

Peygamber sevdalılarının tekbir ve salavatlarla akın ettiği Newroz Miting alanında “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (s.a.v)” tarihi Diyarbakır 2015 Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşku ile kutlanırken, Türkiye’nin bir çok şehrinden gelen bayanlar İlke Haber Ajansına konuşarak, Kutlu Doğum etkinliği gününün dünyanın en güzel günü olduğunu söyledi.

5 ülkeden 200’e yakın davetlinin katıldığı Kutlu Doğum etkinliği için saatler öncesinden meydanı  dolduran halk, okunan marşlar ve ilahilerle coştu.

“Gelecek yılı sabırsızlıkla bekliyorum”

Kutlu Doğum etkinliğine çocukları ile beraber gelen Rahime Kuslu, yapılan etkinliğin ve verilen mesajın çok güzel olduğunu  söyleyerek herkesi meydanlara davet etti.

Gelecek yılı sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Rahime Kuslu, “Bugünleri de gördüm ya, Allah’tan başka ne isteyeyim. Allah herkese nasip etsin bu mutluluğu.” dedi.

“Allah, gelecek nesillere de nasip etsin”

Bitlis’ten Diyarbakır’da kutlanan Kutlu Doğum etkinliği için geldiğini söyleyen Senem Özlü, çok heyecanlı olduğu kadar çok da mutlu olduğunu belirterek, “Böyle etkinlikleri Allah, gelecek nesillere de nasip eder inşallah. Herkesin bu duyguları tatmasını isterim. Bunun için de Kutlu Doğuma gelmesini isterim.” diye konuştu.

Çok güzel ve anlamlı bir etkinlik olduğunu söyleyen Zeynep Suna ise, “Böyle bir etkinliğe karşı herkesin şükretmesi gerekiyor. Müslümanları bir araya getiren böyle bir etkinlik için, herkes Allah’a şükretmeli.” ifadelerini kullandı.

“Dünyada güzel bir gün varsa o da bugündür”

Peygamber aşığı olduğunu söyleyen Fatma Kaya ise, “Hz. Muhammed’in sünnetine sarılmak, onun yolunu devam ettirmek ve onun yolunun hikmetini anlamak için meydana geldim. Dünyada güzel bir gün varsa, o da bugündür. Bugünden daha hayırlı bir gün nasıl olur? Amaç, onun sünnetidir. Onun davasını bütün dünyaya duyurmaktır. İşte bu yüzden biz de buradayız. Allah bizleri şefaatine nail eylesin.” diye konuştu.

“Yusufi eşime Selam!”

Adıyaman Kahta’dan geldiğini söyleyen Meryem Deniz, cezaevindeki eşine selamlar gönderirken, Kutlu Doğum etkinliğinde çok duygulu anlar yaşadığını ve herkesin bu anlamlı anları yaşaması gerektiğini söyledi.

Silvan’dan Kutlu Doğuma gelen Halime Sevgi ise, “Allah, bütün Peygamber aşıklarından razı olsun. Kutlu Doğum etkinliğinde emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bugün, gerçekten duygulu ve anlamlı bir gün. ” ifadelerini kullandı.

“Allah, bu aşkı kalbimizden çıkarmasın”

Peygamber sevdalısı olduğunu söyleyen Ayşe Fidan ise, Batman’dan geldiğini ve her sene Kutlu Doğuma geldiklerini söyledi.

Allah’ın Kutlu Doğum mevlidini bütün İslam ümmetine hayırlı olmasını dileyen Zehra Gül ise, “Müslümanlar, her yerden buralara geliyor. Biz de aynı şekilde gerçekten iki gündür yatamıyoruz. Bu günü iple çekiyorduk. İnşallah Allah Resulü de buradadır. Bunu hissediyoruz. Allah, bu aşkı kalbimizden çıkarmasın.” ifadelerini kullandı.

“Peygamber Sevdası, küfrü sel gibi önünden akıp götürecek”

Hz. Muhammed’in aşkıyla, O’nun sünnetine ve onun gittiği yola baş koymak amacıyla bu meydana geldiğini söyleyen Hatice Derin, “Allah’ın izniyle bu Peygamber Sevdası bütün küfrü sel gibi önünden akıp götürecek. Allah’ın izniyle buralara geldik. Allah’a hamd olsun.” şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliğinin çok duygulu, neşeli ve anlamlı olduğunu söyleyen Zaide Süren, konuşmacı olarak gelen alimlerden İslam ümmetinin birliği ve kardeşliği için adımlar atmalarını istedi.

Kutlu Doğum coşkusu

Etkinliğe öğrenci olarak katılan Selamet Bilgi ise, Kutlu Doğum etkinliklerini çok beğendiğini, Eşsiz Peygambere 30 bin kere salavat getirdiğini söyledi.

Etkinlikte çok mutlu ve çok sevinçli olduklarını söyleyen Halime Diner ve Nisa Akın, aylarca bugünü bayramı bekler gibi beklediklerini ve çok beklemelerinin de boşa çıkmadığını söylediler.

Resulullah’ın aşkının çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Medine Turan ise, bu meydanın onun aşkıyla dolduğunu ve bütün Müslümanların onun yoluna baş koyması gerektiğini söyledi.

Ağrı’dan Diyarbakır’a Kutlu Doğum etkinliği için ailesiyle beraber geldiğini  belirten Gülşen Hatır ise, her yıl Diyarbakır’a Kutlu Doğum etkinliği için geldiklerini söyledi.

Bu duyguyu hiçbir yerde yaşamadığını söyleyen Melike Çakır, “İnşaallah, Peygamber Efendimiz de burada bizi izliyordur.” dedi.

Kutlu Doğum etkinliklerinin çok güzel ve anlamlı olduğunu söyleyen Elif Suda, herkesin bu coşkuyu yaşaması gerektiğini ifade etti.

Etkinliğe ailece geldiklerini söyleyen Remziye Çelik ise, buraya gelene kadar çektiğimiz sıkıntıların boşuna olmadığını, gerçekten muhteşem bir tablo ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.