Diyarbakır Lice’de 1 asker hayatını kaybetti

Diyarbakır Lice’de 1 asker hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK ile girilen çatışmada bir asker hayatını kaybederken 4 PKK’li öldürüldü.

Diyarbakır’ın Lice, Kulp ve Hani ilçesinde devam eden operasyonlarda bir asker hayatını kaybederken 4 PKK’linin de öldürüldüğü belirtildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Lice ilçesi Güldiken Köyü Eskiköy Mezrası mülki sınırlarında bir grup PKK’liyle girilen çatışmalarda biri kadın 3’ü erkek olmak üzere 4 PKK’linin öldürüldüğü, bir adet adet M-16 Piyade Tüfeği, 3 adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği ve bir adet Glock marka tabanca ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, PKK’liler ile giren çatışmada bir askerin yaralandığı ve sevk edildiği devlet hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği ifade edildi.

Operasyon kapsamında, 6-8 Mart tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda; 19 PKK'linin öldürüldüğü belirtilerek, ele geçirilen malzelemeler şöyle sıralandı: "3 adet M-16 piyade tüfeği, 9 adet Kaleşnikov piyade tüfeği, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir PKMS Bixi makineli tüfek, 4 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 21 adet Kaleşnikov piyade tüfeği şarjörü, 120 adet Kaleşnikov piyade tüfeği fişeği, 7 adet el bombası, 2 adet Glock marka tabanca, bir adet Yaesu el telsizi ve çok sayıda örgütsel doküman."

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.