​Diyarbakır Lice’deki bombalı saldırının detayları ortaya çıktı

​Diyarbakır Lice’deki bombalı saldırının detayları ortaya çıktı

​Diyarbakır’ın Lice ilçesinde jandarma karakoluna düzenlenen bombalı saldırının detayları ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Duru köyünde bulunan jandarma karakoluna bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker hafif yaralanırken, saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı.

Edinilen bilgilere göre, saldırı 5.50 sıralarında meydana geldi. Lice ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan jandarma karakoluna 33 ACF 42 plakalı minibüs ile bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıyı düzenleyen PKK’li olay yerinde ölürken, nöbet kulesinde bulunan bir asker hafif yaralandı.

Kulak bölgesinden hafif yaralanan asker Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ayakta tedavi gören asker tedavisini yapılmasının ardından 10 gün istirahat izni verilerek taburcu edildi.

Patlamanın şiddetiyle Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nda 10,5X11 metre genişliğinde, 5,2 metre derinliğinde çukur oluşurken, Duru köyüne bağlı Hacı Musa köyünde 2 ev ve bir cami ile yakınında bulunan bir petrolde maddi hasar meydana geldi. Saldırı nedeniyle çevrede bulunan elektrik ve telefon hatları da koptu.

Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren PKK’linin kadın olduğu öğrenildi. Ayrıca saldırıda kullanılan minibüsün dün Hani ilçesinden kaçırıldığı ve bombanın da Hani ilçesi kırsalında yüklendiği bilgisine ulaşıldı. Saldırıyı gerçekleştiren PKK’linin kimliği, parçalanan cesedinden alınan DNA örneklerinin incelenmesiyle belli olacak.

Daha önce de saldırıya uğrayan karakolun bulunduğu bölge, Diyarbakır-Lice-Kocaköy karayolunun kesiştiği yerde bulunuyor. Saldırının gerçekleştirildiği karayolu ulaşıma kapatılırken, trafik oluşan çukurun kapatılmasının ardından trafiğe açılacak.

Saldırının gerçekleştirildiği bölgeye Lice Kaymakamı Sinan Başak da geldi. Patlama bölgesine geçen Kaymakam Başak, karakolda görev yapan askerlerden saldırı hakkında bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başak, saldırıda kullanılan aracın çalıntı olduğu ve karakola yaklaştığı esnada plaka tanıma sisteminin alarma verdiğini belirtti.

Aracın çalıntı ihbarının dün geldiğini dile getiren Başak, “Bugün sabah 5,50 civarlarında Lice tarafından bomba yüklü bir araçla Duru Karakolumuza bir saldırı olmuştu. Çok şükür ki bundan önceki aldığımız tedbirler sayesinde beton blokajlar ve yolun dışardan verilmesi sayesinde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı gerçekleşmemiştir. Plaka tanıma sisteminden (PTS) araç girdikten 100 metre sonra kendini patlatıyor. Yaklaşık karakolumuza 75 metre mesafede bomba yüklü araç patlıyor ve bomba yüklü aracın tesiriyle bir 5 metre derinliğinde çukur oluşuyor. Şu anlık maddi küçük hasarlar dışında herhangi bir can kaybı olmamıştır. Terör örgütünün yapmış olduğu bu saldırıda yine halkımızın imkânları zarar görmüştür. Gördüğünüz gibi yol ulaşıma kapandı, en kısa zamanda tadilatını yaptıktan sonra açılacaktır. Telefon hatları ve elektrik hataları zarar gördü. İnşallah bu tür saldırılar olmaz diyorum.” dedi.

“Dün akşam minibüsün kaçırılmış ihbarı gelmişti”

Saldırıyı gerçekleştiren PKK’linin kimliğini tespit edilmesi için çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Başak, “Şu anlık kimliği hakkında bir bilgimiz yok. PTS görüntüsünde bir görüntüsü var. Şu anda arkadaşlarımız onun üzerinde çalışıyor. Adli incelemelerde DNA örneklerinin sonucu en kısa zamanda sizinle paylaşılır. Çünkü ceset param parça olmuş. Dün akşam minibüsün kaçırılmış ihbarı gelmişti. Biz onu PTS kaydımıza girdik. Araç zaten PTS’den geçerken sistem alarm veriyor, nöbetçi arkadaşlarda onun farkına varıyor ama 75 metre gelip şurada yolda kendini patlatıyor.” şeklinde konuştu.

“Vatandaşımız huzur istiyor ve bu tür olayların bir daha Lice’de yaşanmasını istemiyorlar”

“Lice halkı bu olaylardan bıkmış durumda” diyen Başak sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün olan olay bile yine Lice halkımıza zarar verdi. Vatandaşımızın yolları 3-4 kilometre uzuyor, yola arkadan gidiliyor. İşte telefon ve elektrik hatları çekmiyor. Vatandaşlarımız huzur istiyor. Şu an örgütte katılımın en düşük olduğu seviyeye düşmüş durumda, bakanlığımız da bunu açıkladı. Şu an vatandaşımız huzur istiyor ve bu tür olayların bir daha Lice’de yaşanmasını istemiyorlar. Bu tür ile Lice’nin anılmasını istemiyorlar. Bu tür şeylerle Lice anılmak istemiyor. Lice’nin anılacak çok daha güzel şeyleri var, biz artık esrarla terör olaylarıyla anılmak istemiyoruz.”

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler