Diyarbakır Lice'deki silahlı kavgada ölü sayısı 4 oldu (Yenilendi)

Diyarbakır Lice'deki silahlı kavgada ölü sayısı 4 oldu (Yenilendi)

Diyarbakır Hayvan Borsası'ndaki silahlı kavgada 2 kişinin hayatını kaybetmesinden sonra Lice'ye sıçrayan olaylarda 6 aylık bir bebek katledildi, yaralılardan biri daha hayatını kaybetti.

DİYARBAKIR - Sur ilçesine bağlı Çarıklı beldesinde bulunan Hayvan Borsasında aralarında husumet bulunan iki aile arasında çıkan silahlı kavgada iki kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Hayvan Borsasındaki olayın ardından Lice'nin Kutlu köyü Reşaniye mezrasını basan şahıslar burada 6 aylık bir bebeği öldürürken 3 kişiyi de yaraladı.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 07. 00 sularında Çarıklı'da bulunan Hayvan Borsası'nın büyükbaş hayvanların alım satımının yapıldığı kısımda çıktı.
İddiaya göre, Lice'nin Kutlu köyü Reşaniye mezrasında ikamet ettikleri belirtilen iki grup, arazi meselesi yüzünden tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar birbirlerine silah çekerek ateş etmeye başladı.

Olayda Hüsnü Tekel ve Şehabettin Tekel adlı vatandaşlar hayatlarını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı.

6 aylık bebeği katlettiler
Sabah saatlerindeki olayların duyulması üzerine hayatını kaybeden kişilerin yakınları, karşı tarafın yakınlarına saldırdı. Olayda 6 aylık olduğu belirtilen bir bebek hayatını kaybederken Zeynep Tokur, Mustafa Tokur, Celal Karacadağ ve adları öğrenilemeyen 3 kişi de yaralandı. Reşaniye mezrasında bulunan yaralılar Lice Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Yaralılardan Zeynep Tokur'un (15) Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyata alındığı, Mustafa Tokur'un (12) ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi.
Hayatını kaybedenler cenazelerinin Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi morguna kaldırıldı.
Olayların yaşandığı köyde askerler tarafına yoğun önlemlerin alındığı belirtildi.

Alınan bilgilere göre ameliyata alınan yaralılardan Zeynep Tokur hayatını kaybetti. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.