Diyarbakır Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra İslam’ın önemli merkezlerinden biridir

Diyarbakır Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra İslam’ın önemli merkezlerinden biridir

Diyarbakır’da “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliğine katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Diyarbakır Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra İslam’ın önemli merkezlerinden biridir." dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu (Evîndarên Pêxember) Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama”  etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu,  Diyarbakır’ın Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra İslam’ın önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

İslam coğrafyasının yoğun saldırılar altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "ümmet coğrafyasının farklı toprak parçalarından, farklı yerlerinden gelen farklı kimliklerin, pasaport taşıyan insanların, bugün bir kez daha Diyarbakır'da bir araya geldiğini" belirtti.

Yapıcıoğlu, “ Evet bu sene bir kez daha bu güzel meydanda çok güzel bir etkinlik düzenlendi. Tertipleyenden, düşünenlerden ve emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bugün burada insanların kıyafetleri muhtelif, belki konuştukları dilleri muhtelif, hatta kimliklerinde, pasaportlarında bulunan bayraklar muhtelif olabilir. Ama bugün bizi burada bir araya getiren bir husus var, aynı Allah’a inanan, aynı peygamberin ümmeti olan, aynı kıbleye dönen, aynı kitabı okuyan insanlar bir bütün olarak, farklılıklarını bir kenara bırakarak bir kez daha bir araya geldik. Bu bir şey gösteriyor ve bir şey öğretiyor ki bizim ortak faydamız bizi bir araya getirecek ve toplayacak, birliğimizi temin edecek olan şey, adres bellidir. Bayrak bellidir, zemin bellidir. Bugün bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu ortak zemini yakalamak bunu sağlamlaştırmak, bu ortak yönümüzü daha fazla işlemek ve kardeşliğimizi pekiştirmek mecburiyetindeyiz. İslam coğrafyası bu kadar yoğun saldırılar altındayken gerçekten ümmet coğrafyası farklı toprak parçalarından, farklı yerlerinden gelen, farklı kimlikler, pasaportlar taşıyan insanlar, bugün bir kez daha Diyarbakır meydanında bir araya geldiler.” dedi.

“Buradaki insanların dilleri farklı, hatta farklı ülkelerden geldiler. Ama bir tek şey ile bir araya geldiler peygamber aşkı ile bir araya geldiler.” diyen Yapıcıoğlu şunları söyledi:

“Aynı peygamberin ümmeti olmak ortak paydasında buluştular. Ve bu bizim ortaklaşacağımız, bir araya geleceğimiz, hem zemindir, hem çatıdır. Başka bir çatı bizi bir araya toplayamaz. Yine sözlerimin başında belirttiğim gibi bunu tertip edenlerden, emeği geçenlerden Allah razı olsun. İnşallah çok güzel hayırlara vesile olacaktır. Bir de Diyarbakır gibi bir yerde olmasının elbette sembolik bir değeri vardır. Nedir o sembolik değer, Diyarbakır Mekke, Medine ve Kudüs’ ten sonra İslam’ın önemli merkezlerinden bir tanesidir. 639’da Hazreti Ömer döneminde İslam orduları tarafından fethedildikten sonra buranın insanları, burada yaşayan insanlar İslam’la tanıştıktan sonra bir daha bu toprakları küfre teslim etmediler. İnşallah bundan sonrada kıyamete kadar etmeyeceğiz.” (Emrah Deniz, M. Fatih Akgül, Ramazan Casuk-İLKHA)




































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.