Diyarbakır merkezli tefecilik operasyonunda yakalanan 16 şüpheli tutuklandı

Diyarbakır merkezli tefecilik operasyonunda yakalanan 16 şüpheli tutuklandı

Diyarbakır merkezli 8 ilde tefecilere yönelik eş zamanlı operasyonda yakalanan 16 şüpheli tutuklandı.

Diyarbakır merkezli 8 ilde tefecilere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 34 şüpheliden 16'sı tutuklandı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, üçüncü şahıslar üzerine fason firmalar kurarak örgütlü bir şekilde tefecilik suçunu işledikleri iddia edilen 37 şüphelinin tespit edilip, bunların yakalanmasına yönelik 6 Haziran 2018 tarihinde Diyarbakır merkezli Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Gaziantep, İstanbul, Mersin ve Şırnak illerinde operasyon düzenlendiğini belirtti.

Açıklamada, "Cumhuriyet başsavcılığımız koordinesinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Amirliğince gerçekleştirilen operasyonda; birçoğu telefoncu olmak üzere aralarında emlak ofisi danışmanı, elektrik elektronikçi ile banka müdürü ve çalışanın da bulunduğu 34 şüpheli şahıs gözaltına alınmış, şüpheli 3 kişi hakkında ise yakalama çalışmaları devam etmektedir. Gözaltına alınan şüphelilerin adli işlemleri tamamlandıktan sonra 16 şüpheli hakkında tutuklama kararı, 18 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulanması kararı verilmiştir. Operasyon kapsamında; 3 adet dizüstü bilgisayar, 46 adet pos cihazı, bir adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda banka kartı, çek, senet ve benzeri suç unsurlarına el konularak, muhafaza altına alınmıştır." denildi.

Devam eden soruşturmanın safahatı hakkında kamuoyuna bilgi verileceği ifade edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.