Diyarbakır Mewlid-i Nebi etkinliğine hazırlanıyor

Diyarbakır Mewlid-i Nebi etkinliğine hazırlanıyor

Diyarbakır’da bu hafta sonu düzenlenecek olan “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” Mewlid-i Nebi etkinliğinin hazırlıkları tüm heyecanıyla devam ediyor.

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'da 22 Nisan 2018 tarihinde Newroz Miting Alanı'nda düzenlenecek olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” Mewlid-i Nebi etkinliğinin hazırlıkları tüm heyecanıyla devam ediyor.

Platform gönüllüleri, halkı yapılacak Mewlid etkinliğine davet amacıyla kentin çeşitli yerlerini pankartlar, afiş ve flamalarla donatmaya başladı.

İş yerlerine, caddelerdeki kavşaklara, köprülere, dolmuş ve otobüslerin camlarına, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" Mewlid-i Nebi etkinliğine davet şeklinde Türkçe, Kürtçe ve Zaza’ca yazan afiş ve pankartların asıldığı görüldü.

Bu kapsamda hazırlıklar devam ederken, ayrıca her eve Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman'ın kaleme aldığı "Hz Peygamber'den Dersler 63 Hadis-i Şerif"in dağıtılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, etkinliğe kısa bir süre kaldığını ve çalışmaların bu doğrultuda yoğunluk kazandığını söyledi.

Ünsal, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu nisan ayında Türkiye’nin bazı illerinde Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama’ adlı etkinlikleri düzenlemeye devam ediyoruz. Geçen pazar günü Batman, Van, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin gibi bazı illerde bu etkinlikleri yaptık. Peygamber sevdalısı halkımız büyük bir teveccüh gösterdiler. Bu pazar da Diyarbakır’da bir etkinliğimiz olacak. Şu anda kardeşlerimiz alanda yoğun bir şekilde gayret göstermekte olup hazırlıklarımız devam etmektedir. Platforma üye ve üye olmayan onlarca sivil toplum kuruluşu destek vermektedir. Bu çerçevede Diyarbakır süslenmişi, caddeler, billboardlar, iş yeri ve şehir içi minibüslere davet afişleri asıldı. İki gün sonra da evlere el ilanı dağıtacağız. Bu vesileyle Peygamber sevdalısı halkı yapacağımız etkinliğe davet edeceğiz.” dedi.

Hadis-i Şerif'in konu aldığı bir kitabı da halka ücretsiz olarak dağıtılacağını söyleyen Ünsal, “Evlere 'Peygamber'den Dersler 63 Hadis-i Şerif' adlı bir kitap Özkan Yaman hocamız tarafından güzel bir şekilde hazırlandı. Bunu da evlere dağıtacağız. Bu hadis kitabın dağıtılması çok önemlidir. İnşallah halkımız bu kitaptan faydalanacaktır. Şimdiden bütün halkımızı yapılacak olan etkinliğe davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

İLKHA












































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler